Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HAKSİAD: İsrail’e destek veren firmaların ülkedeki faaliyetleri engellenmeli

Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Diyarbakır Şubesi, “Mazlum halkı soykırımla katleden israil ile işbirliği yapan ve israile destek veren firmaların ülkemizde faaliyet göstermelerinin engellenmesi gerekiyor.” dedi.

Hak Sanayici ve İş

HAKSİAD: İsrail’e destek veren firmaların ülkedeki faaliyetleri engellenmeli

 

HAKSİAD Diyarbakır Şubesi, son günlerde kentte işgalci rejim yanlısı firmaların protesto edilmesine destek verdi.

HAKSİAD, konu hakkında yaptığı yazılı açıklamada, dokuz aydan uzun bir süredir siyonist rejim ve destekçilerinin, mazlum Filistin halkına, özellikle Gazze’ye karşı insanlık dışı saldırılarını soykırım şeklinde sürdürdüğünü belirtti.

 

“İSRAİLE DESTEK VEREN FİRMALARIN ÜLKEMİZDE FAALİYET GÖSTERMELERİNİN ENGELLENMESİ GEREKİYOR”

Dünyanın gözü önünde yapılan bu soykırıma karşı, süper güç olarak adlandırılan ülkelerin de soykırımı durdurmak yerine işgal rejimine yardım etmeye ve soykırıma destek olmaya devam ettiğine dikkat çeken HAKSİAD, açıklamasında şunları kaydetti:

“İnsan haklarına ve insanca yaşama özgürlüğüne inanan insanlar da ‘insani bir görev’ olarak soykırımı engellemek için dünyanın birçok ülkesinde, Amerika’da, Avrupa’da ve hatta İsrail’de bile soykırımın durması, Filistin’in de özgürce yaşama hakkının olduğunu savunan demokratik, barışçıl ve insan haklarına uygun eylemlerini sürdürüyor.

Kadim kentimiz Diyarbakır’da ve Türkiye’nin birçok yerinde de bu şekilde barışçıl protesto eylemleri yapılıyor.

Mazlum halkı soykırımla katleden israil ile işbirliği yapan ve israile destek veren firmaların ülkemizde faaliyet göstermelerinin engellenmesi gerekiyor.

Bir tarafta çocuk, yaşlı, kadın, erkek demeden insanlar vahşice katledilirken, diğer tarafta bu katliama destek verilmesi kabul edilemez.

Ülkemizin ve bölgemizin hassasiyetlerini hepimiz biliyoruz. Halkımızın hassasiyetleri ve duyarlılığı, her zaman sayısal verilerden çok daha büyük ve güçlüdür.”

Hükümet ve devletin, duyarlı halkın hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak adım atması gerektiği ifade edilen açıklamada, “Hükümet, israil ile ticari faaliyetlerini durdururken, israil ile hâlâ ticari bağları olan firmaları da ülkemizde barındırmamalı ve faaliyetlerini durdurmalıdır. Demokratik protestolar, insanların ve mekânların zarar görmeyeceği şekilde yapılmıştır. Vandallık yapanların kimler olduğunu, vandallıkları kimlerin ektiğini ve büyütmeye çalıştığını insanlarımız unutmamıştır.” ifadelerine yer verildi.

Diyarbakır’da meydana gelen protestolara karşılık sivil toplum kuruluşlarının duyarlılığının çok önemli olduğu belirtilen açıklamada, bu duyarlılığın her zaman ve her olayda hassas bir şekilde devam etmesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, “İnsan haklarından, insan özgürlüğünden, demokratik haklardan bahseden tüm sivil toplum kuruluşlarının, dünyadaki diğer sivil toplum kuruluşları gibi insan hak ve hukukunu savunacak, destekleyecek tarafta olması kaçınılmazdır. Kışkırtıcı ve tahrik edici üsluplardan uzak durarak, ortak yaşama kültürünü dillendirmemiz daha uygun olacaktır. Kadim şehrimizin kadim kültüründe diyalog ve beraber yaşama kültürü sürekli var olmuştur ve birçok topluluğa da örnek teşkil etmiştir. Bu kültürle yaşamayı öğrendik ve bu kültürle yaşamaya devam etmeliyiz.” denildi.