Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FAO: Suyun değerini hafife almayı bırakmalıyız

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Genel Direktörü Çü Dongyü, suyun değerinin hafife alınmaması gerektiğini belirterek, sürdürülebilir su güvenliği ve gıda güvenliği için geleceğe yönelik çabaların yoğunlaştırılması çağrısı yaptı.

Bu haberin fotoğrafı yok

İtalya’da bu yıl ikincisini Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)’nun düzenlediği “Roma Su Diyaloğu” toplantısı yapıldı.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Genel Direktörü Çü Dongyü, “Suyun değerini hafife almayı bırakmalıyız.” diyerek, suyla ilgili doğal afetlerden kaynaklanan ciddi su sorunlarına etkili çözüm bulmak için azaltma, yeniden kullanma, geri dönüştürme ve değiştirme ilkelerine dayalı bir yaklaşımın gerekli olduğunu belirtti.

Dongyü, verimliliği artırıldığında tarımın küresel su krizine çözüm sunduğunu ve gıda güvenliğine ulaşmada anahtarı olacağını kaydederek, “Suyla ilgili felaketler, yalnızca 2021’de 200 milyar dolardan fazla ekonomik maliyete yol açtı.” ifadelerini kullandı.

FAO Genel Direktörü Dongyü, dayanıklı, sürdürülebilir su güvenliği ve gıda güvenliği için geleceğe yönelik çabaların yoğunlaştırılması çağrısı yaptı.