Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Eğitimde Nitel Araştırma 2 Çalıştayı- Dicle Günleri “başladı

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi tarafından “Eğitimde Nitel Araştırma 2 Çalıştayı- Dicle Günleri” düzenlendi.

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp

Ömer Türk

15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde başlayan çalıştayda katılımcılar, kuramsal bilginin yanı sıra araştırma deneyimlerini ve problemlerini paylaşma, tartışma imkanı bulacak.

Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Fatih Yılmaz yaptığı açılış konuşmasında, nitel araştırmanın eğitim bilim ve sosyal bilim araştırmalarında yaygın olarak kullanılmaya başlanan bir araştırma yaklaşımı olduğunu belirtti ve çalıştay hakkında bilgiler verdi.

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Giray Topal ise ikincisini düzenledikleri çalıştay kapsamında değerli akademisyenleri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Nitel araştırmanın sosyal bilimlerdeki öneminden bahsetti.

Son yıllarda nitel araştırma paradigmasıyla eğitimbilim alanında gerçekleştirilen çalışmaların artış gösterdiğini vurgulayan Prof. Dr. Ali Ersoy ise Dicle Üniversitesine ev sahipliğinden ötürü teşekkür etti.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç da yaptığı konuşma ile hocalarına her zaman maddi ve manevi destek olduklarını belirterek, eğitimde sadece diplomanın yeterli olmadığını, kültür olarak da bilgi ve birikime sahip olmanın gerekliliğinden bahsetti.

İki gün sürecek olan çalıştayda Prof. Dr. Ali Yıldırım “Nitel Araştırmada Nitelik”,  Prof. Dr. Hasan Şimşek Nitel “Araştırmanın Bilimsel Temeli ve Yanılgılar”, Prof. Dr. Ahmet Saban “Bir Mesleki Gelişim Aracı Olarak Bireysel Araştırma”, Prof. Dr. Ali Ersoy “Arkabahçe (Backyard) Araştırması Olarak Nitel Araştırma: Sorunlar ve Çözümler” ve Doç. Dr. Muhammet Özden tarafından “Nitel Araştırmalarda Tematik Analizin Kullanımı” adlı sunumlar yapacak.