Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakırlılar Dikkat Meteoroloji Uyardı; Soğuk hava geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahmin verilerine göre, bölgenin 7 Ocak’tan itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmesi bekleniyor. Diyarbakır ve bölge için de soğuk hava ve kar yağışı uyarısı yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahmin

MGM’nin tahmin verilerine göre, bölgenin 7 Ocak’tan itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmesi bekleniyor. Diyarbakır için de kar uyarısı yapıldı.

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, bugünden itibaren yurt geneli Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmesi bekleniyor.

Soğuk hava Çarşamba günü kendini hissettirecek

Buna bağlı olarak öncelikle yurdun batı bölgelerinde sağanak ile güney ve batı kıyılarda yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde başlayacak yağışların, zamanla tüm yurtta etkili olması tahmin ediliyor.

10 Ocak Çarşamba gününden itibaren hava sıcaklıklarındaki azalmayla birlikte, yurdun güney ve batı kıyı kesimlerinde yağmur, iç ve batı kesimlerde (kıyı kesimler hariç) karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması beklenen yağışların, güney ve batı kesimler ile zamanla Orta ve Doğu Karadeniz’de yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

diyarbakirlilar-dikkat-meteoroloji-uyardi-soguk-hava-geliyor

Hava sıcaklıklarında hızlı ani düşüş

Halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, 10 Ocak’tan itibaren kuzeybatı kesimlerden başlamak üzere hafta boyunca hızlı ve ani düşüşle mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor.

Rüzgârın, pazar ve pazartesi günleri batı ve iç bölgelerde güney ve batı yönlerden kuvvetli ve fırtına (60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

diyarbakirlilar-dikkat-meteoroloji-uyardi-soguk-hava-geliyor

Soğuk hava ve kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Diyarbakır 15. Bölge Müdürlüğü’nün tahmin verilerine göre ise bölgenin 7 Ocak’tan itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmesi bekleniyor.

10 Ocak’tan itibaren hava sıcaklıklarındaki azalmayla birlikte yağışların yağmur, yer yer karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Soğuk ve yağışlı havanın meydana getireceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasına dikkat çekildi.