Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakırlı Fotoğraf sanatçısı görüntüledi; Küresel Isınmanın Pençesinde Erken Çiftleşme

Mevsim Normallerinin Üzerindeki Sıcaklıklar Kertenkeleleri şaşırttı. Normal Nisan-Ağustos gibi çiftleşmesi gereken kertenkeleler Mart ayında çiftleşti. Bu anı Diyarbakırlı Fotoğraf sanatçısı görüntüledi.

Mevsim Normallerinin Üzerindeki Sıcaklıklar

Diyarbakırlı Fotoğraf sanatçısı görüntüledi; Küresel Isınmanın Pençesinde Erken Çiftleşme Mevsim Normallerinin Üzerindeki Sıcaklıklar Kertenkeleleri şaşırttı. Normal Nisan-Ağustos gibi çiftleşmesi gereken kertenkeleler Mart ayında çiftleşti. Bu anı Diyarbakırlı Fotoğraf sanatçısı görüntüledi.

 

Küresel ısınma doğanın dengesini bozmaya devam ediyor. Mardin’in Savur ilçesinde, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava yüzünden bazı ağaçlar çiçek açarken, kertenkelelerin bir ay kadar erken çiftleştikleri görüldü.

Bir ay önce çiftleştiler

Diyarbakırlı Fotoğraf sanatçısı Mehmet Masum Süer, Savur’un Kele (Hisarkaya) köyündeki bir doğa yürüyüşünde, iki kertenkelenin çiftleşme anının fotoğraflarını çekti. Fotoğrafçı Süer, “Bir kertenkelenin diğerini gövdesinden ısırdığını ve ısırılan hareketsiz kalınca sarıldıklarını gördüm.

Isırmaya bir anlam verememiştim ve bu konuda bir bilgim olmadığı için şaşırmıştım. Uzmanlara sordum, çiftleşmeden önce dişinin haraketsiz kalması için erkek kertenkelenin onu ısırdığını ve uzun süre öyle beklediğini söylediler.” dedi.

Normal çiftleşme zamanları Nisan-Ağustos ayları arası olan kertenkelelerin, sıcakların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle bu havaya kanıp bir ay kadar önce çiftleştiklerini belirtildi.