Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’ın kalbinde defile!

Şık, estetik ve etkileyiciyle tasarımlarıyla adından söz ettirmeye devam eden Diyarbakırlı modacı Mehmet Kaymak, 2023 yılı yaz kreasyonunu şehrin kalbi olarak tanımlanan  tarihi Sur İlçesi’nde tanıttı. Kaymak, Diyarbakır’ın simgesi haline gelen karpuzu kıyafetlerle bütünleştirerek sergilediklerini belirtti.

Şık, estetik ve etkileyiciyle

Uğur Kasioğlu

Diyarbakırın gelinlik sektörünün önde gelen isimlerinden modacı Mehmet Kaymak, tasarladığı 2023 yaz kreasyonuyla ilgi odağı oldu. Kreasyonun tanıtımı Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde halka açık bir şekilde gerçekleşti.  Defilede, Urfa biberi ve buğday başağından yapılan kıyafetlerin yanı sıra Tavus Kuşu ve Beyaz Kartal tüylerinden yapılan kıyafetler sergilendi.

‘Tasarımlar sadece bana özel olan bir şeydir’

Daha önceki tasarımlarının bugünkü defileye benzediğini aktaran Kaymak, “Bu sefer daha farklı bir boyuta taşıdık. Diyarbakır karpuzundan, Urfa biberinden, buğday başağından, tavus kuşu ve beyaz kartal tüyünden ve bamya bitkisinden tasarımlar yaptık. Bu yaptığım tasarımlar sadece bana özel olan bir şeydir. Yaptığım elbiseleri satıştan ziyade ilgi çekmek amacıyla yapıyorum. Daha önce yaptığım tasarımlara dayanarak tekrardan böyle bir değişiklik yapmayı göze aldım ve başardım” dedi.

 

‘Tasarımları 15 günde tamamlayabildik’

Bitkilerden oluşan elbiseleri yaklaşık 15 gün içerisinde ekip arkadaşlarıyla beraber yaptıklarını ifade eden Kaymak, “Güzel bir şey ortaya çıktı. Bazı tasarımlarımı tabi farklı defilelerde de kullanacağım. Bu defilelerimizden biri de Gaziantep’te olacak. Amacım, Diyarbakır kültürünü dünyaya tanıtmaktır. Bitkiden yapılan defileyi görenler meraklı şekilde bakıyor. Daha önce kimsenin giymediği tasarımlar olduğu için ilgi çekici olduğunu söylüyorlar. Yaptığım tasarımlar sonraki tasarımlarımın teminatıdır.” İfadelerine yer verdi.

 

‘Kıyafeti giyerken o emeği hissettim’

Tarihi Sur sokaklarında Diyarbakır karpuzu ve yaban otlarından tasarlanan kıyafeti taşıyan Nesrin Bulut, “Diyarbakır’ı temsil eden bir ürünü kafamda taşıyorum. Biraz ağır ama kesinlikle bu defilenin güzel olduğunu düşünüyorum. Giydiğim kıyafet de gerçekten özel dikilmiş ve emek verilmiş. Kıyafeti giyerken o emeği hissettim” dedi.