Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’ın en büyük hastanesinde skandal iddia

Diyarbakır’da ‘parayla ameliyat’ yaptıkları iddiasıyla sürgün edilen 4 KBB doktoru, kendi adlarına sahte rapor düzenlendiğini iddia ederek başhekim hakkında suç duyurusunda bulundu. Bakanlık müfettiş görevlendirdi.

Diyarbakır’da ‘parayla ameliyat’ yaptıkları

Diyarbakır’ın en büyük hastanesinde skandal iddia

Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesiyle ilgili skandalların ardı arkası kesilmiyor. Hastanenin başhekimi ile KBB doktorları arasında yaşanan gerginlik başka bir boyut kazandı. ‘Para karşılığı’ ameliyat yaptıkları iddiasıyla Hakkari, Siirt, Adıyaman ve Ardahan’a sürgün edilen 4 KBB doktoru, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Süleyman Öden’in kendileri hakkında sahte rapor düzenlediğini iddia ederek suç duyurusunda bulundu. KBB doktorları ayrıca İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu’yu da bakanlığa şikayet etti.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

KBB hekimlerinin başhekim hakkında yaptıkları suç duyurusunda şu ifadeler yer aldı: “Geçtiğimiz yıl müfettişin yaptığı soruşturma tamamen yanlı ve savunmalarımız alınmadan ceza kesildi. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Süleyman Öden’in talimatıyla hakkımızda sahte raporlar düzenlendi. Söz konusu orijinal raporlar arşivde bulunmakta. Birileri word şablon üzerinde resmi olmayan belge üzerinde oynama yapıp müfettişe gerçekmiş gibi verdiler. Aynı hastaların raporlarının orijinalleri arşivde bulunmaktadır. Araştırıldığı takdirde bu durum görülecektir.

Diyarbakır’ın en büyük hastanesinde skandal iddia

 SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Araştırma yapıldığında resmi evrakta sahtecilik yapıldığı ortaya çıkacaktır. Bir yöneticinin talimatı ile sahte rapor düzenleyenler büyük suç işliyor. Bu insanlar hala görevinin başında. Delilerin karartılmaması için başhekimin görevden alınması gerekiyor. Yüzde yüz sahte rapor ile orijinal raporları bakanlığa gönderdik. Bu konunun yeniden araştırılmasını talep ediyoruz.”

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

KBB hekimlerinin yaptığı şikayet üzerine Sağlık Bakanlığı müfettiş görevlendirdi. Müfettişlerin Eğitim Araştırma Hastanesindeki incelemesi sürüyor.