Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’dan taban fiyat tepkisi!

Hububat fiyatlarına tepki gösteren Diyarbakır Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, “Bu şartlar altında çiftçilerimizin sürdürülebilir bir tarım yapması mümkün değildir” dedi.

Hububat fiyatlarına tepki gösteren

Diyarbakır’dan taban fiyat tepkisi!

Diyarbakır Ziraat Odası Başkanlığı, hububat fiyatlarıyla ilgili açıklama yaptı. Ziraat Odası’nda düzenlene toplantıya Silvan Ziraat Odası Başkanı Ahmet Cakan, Diyarbakır Çukobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Galip Çakan ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya katıldı.

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, açıklanan hububat fiyatına tepki göstererek, “7 Haziran aksam saatlerinde sessiz sedasız bir şekilde bakanlığın sitesinde açıklanan buğday taban fiyatı 2024 yılında makarnalık buğday 10 TL, ekmeklik buğday 9,250 TL arpa 7,250 TL olarak belirlendi” dedi. İskenderoğlu, “1 yılda mazot yüzde 108, gübre yüzde 45, tohum yüzde 75, işçilik yüzde 100′ den fazla artmışken kilogramda 1 TL’lik zam çiftçinin ekemez, biçemez anlamına geldiğinin açık bir göstergesidir” diye kaydetti.

5 KİLO BUĞDAYA 1 LİTRE MAZOT!

1990’Iı yıllarda 1 kg buğday satarak 1,25 litre mazot alan çiftçinin şuanda 5 kg buğday satıp 1 litre mazot alabildiğini aktaran İskenderoğlu, “Çiftçilerimiz 1 kg buğday satıp 4 kg gübre alabiliyordu, şu anda 1 buçuk kilo buğday satıp 1 kilo gübre alabiliyor. Çiftçiye verilen destek bir yıl sonra ancak ödenebiliyor, çiftçinin almış olduğu destek enflasyon karşısında resmen eriyor. Desteklemelerin hemen hasattan sonra aynı yıl içerisinde ödenmesi gerekmektedir. Sürdürülebilir bir tarım politikası için stratejisi hükümet tarafından açıklanmalı ve girdi maliyetlerin tamamı sübvanse edilmeli. Bu şartlar altında çiftçilerimizin sürdürülebilir bir tarım yapması mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır’dan taban fiyat tepkisi!

‘BEDELİNİ ÇİFTÇİ ÖDÜYOR’

Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya, çiftçilerin yanlarında olduklarını belirterek, “Ülkenin geldiği durum çok kötü ve bunun bedelini çiftçiler ödüyor. Buradan iktidara; savaş politikalardan vazgeçin. Çiftçiyi ve emekçiyi destekleyen politikalar geliştirin çağrısında bulunuyoruz” dedi.