Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’dan petrol müjdesi bekleniyor!

Peş peşe petrol müjdelerin geldiği Şırnak Gabar-Cudi’nin ardından TPAO yeni hedefine Diyarbakır’ı da koydu.

Peş peşe petrol müjdelerin

Diyarbakır’dan petrol müjdesi bekleniyor! Peş peşe petrol müjdelerin geldiği Şırnak Gabar-Cudi’nin ardından TPAO yeni hedefine Diyarbakır’ı da koydu.

tpao-diyarbakirda-petrol-arayacak

‘Taşı toprağı altın’ deyimi son dönemlerde petrol müjdelerinin peş peşe geldiği Güneydoğu için de kullanılmaya başlandı.

Milli ve yerli enerjinin ekonomiye kazandırılması amacıyla hayata geçirilen projeler sayesinde peş peşe petrol müjdelerin geldiği Şırnak Gabar-Cudi’nin ardından TPAO yeni hedefine Diyarbakır’ı da koydu.

Diyarbakır’da petrol kuyusu

Hali hazırda Şırnak’ın Kato ve Bestler-Dereler bölgesi, Siirt ve Van’da petrol keşif aramaları sürerken, TPAO Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Bozçalı Köyü sınırları içerisinde bir adet tespit kuyusu açılmayı planlıyor.

Yine Diyarbakır’ın Ergani ve Silvan ilçesinde de bir süre önce TPAO Batman Bölge Müdürlüğü tarafından petrol kaynağı tespiti için başlatılan çalışmalarda devam ediyor. Şırnak Gabar Dağı’nda Şehit Yüzbaşı Esma Çevik ve Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Petrol Kuyuları’nda üretimin günlük 40 bin varile yaklaştığı öğrenildi.

Diyarbakır’dan müjde bekleniyor

Türkiye Petrolleri AŞ (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü, Diyarbakır’ın Çınar İlçesi, Bozçalı Köyü sınırları içerisinde bir adet tespit kuyusu açılmayı planlıyor. X. Bölge AR/TPO/K/M44-b4 ruhsat numaralı arazi içindeki 50 bin metrekarelik alanda Döner (Rotary) Sondaj tekniği ile Dikmencik-1 tespit kuyusu açılacak.