Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’daki yangın bölgesine gelen CHP heyetinden açıklama

Diyarbakır ve Mardin arasındaki yangın bölgelerini ziyaret eden CHP heyeti, “Vatandaşımızın burada yaşamak ve burada doğmak dışında suçu yok. Bu suçsa evet suçluyuz” dedi.

Diyarbakır ve Mardin arasındaki

Diyarbakır’daki yangın bölgesine gelen CHP heyetinden açıklama

 

Mardin’in Mazıdağı ve Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde çıkan yangında hayatını kaybedenler için kurulan taziyelere ziyaretler devam ediyor. Bugün de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP milletvekilleri Veli Ağbaba, Sezgin Tanrıkulu, Ahmet Baran Yazgan ve CHP İl Başkanı İsmail Akyıl’ın içinde olduğu heyet yangında hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

İlk olarak Çınar ilçesine bağlı Helberê mahallesine giden CHP heyeti, daha sonra Tobinî mahallesine geçti. Yangın bölgelerini inceleyen heyet daha sonra taziye evine geçti. Yurttaşlara başsağlığında bulunan CHP heyeti, burada bir açıklama yaptı.

HERKES DEDAŞI SORUMLU GÖSTERİYOR

Açıklamada ilk olarak konuşan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, yangın bölgesinde büyük bir felaketin yaşandığını söyledi. Olayla ilgili hem muhtarları hem görgü tanıklarını dikkatle dinlediklerini belirten Başarır, herkesten DEDAŞ’ın sorumlu olduğunu dilediklerini ifade etti. “Bizde burada görüyoruz. 50 yıllık direklerle elektrikler veriliyor” diyen Başarır, Cumhuriyet savcılarının nesnel ve objektif bir şekilde araştırma yapması gerektiğini söyledi.

Yangında önemli bir diğer kusurun da müdahalenin geç yapılmış olması olduğunu dile getiren Başarır, “Müdahale geç yapıldığı için bu kadar insan yaşamını yitirdi ve zarar bu kadar büyük oldu. Bu konunun da araştırılması gerekiyor” diye konuştu.

“SU VE ELEKTRİK YOK”

Devletin mağdurların yanında olması gerektiğini kaydeden Başarır, “Burada su, elektrik internet yok. İnsanlarımız yaşamlarını zor yürütüyor. Zaten insanlarımız hayvanlarına bakmak ekinlerini kurtarmak için yaşamlarını yitirdi. Bizlerde, belediyelerimizden destek isteyeceğiz. Bu olayın bütün gerçekliği çıkana kadar burada olacağız” ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Buradaki yangın elektrikten kaynaklanıyor. Burada özelleştimenin sonucunu görüyoruz. Hiçbir yatırım yapılmamış. Elektrik telleri kaynak yapılarla elektrik veriliyor. Bu ciddi bir şekilde araştırılsın ve bir daha benzer şey olmasın. Suçlu köylü gösteriyor ama suçlu bakım yapmayanlardır” şeklinde konuştu.

TANRIKULU: BENİ KAHREDİYOR”

Ardından konuşan CHP’li Sezgin Tanrıkulu da, “Önlenebilir nedenlerle insanların hala yaşamını yitirmesi benimi açımdan kahredicidir. 2024 yılında hala bu direklerden hizmet alıyorsak, halen kar amaçlı bu hizmete bakılıyorsa ve hala buralara nefret söylemi yaratılarak yurttaşlarımızın acısıyla ortaklaşamıyorsak bu beni kahrediyor. 15 yurttaşımız yaşamını yitirdi. Bunun müsebbibi olanlardan hesap soracağız” dedi.

“İlk günden itibaren DEDAŞ’ı sadece bu olaydan değil diğer pratiklerinden dolayı olağan şüpheli ilan eden benim” diyen Tanrıkulu, “DEDAŞ ise kendi olağan suçunu inkar ederek, yurttaşları hedef gösteriyor. Raporlar ortaya çıkacak. Anız yangını olmadığı genel kanı olarak görüldü. Ekin yerdeyken anız yakılamaz. Bu gerçekçi değil. Savcılık şeffaf adil ve dürüst bir araştırmayı kamuoyuna açıklar. Dayanışma içinde olmamız lazım. İletim hatları konusunda DEDAŞ’ın yeterli yatırımı yapmadığını biliyoruz. Geçmiş yıllarda DEDAŞ’ın yatırım yapması gerektiğini söylemiştik. Onlarda yatırımların yetersiz olduğunu söylüyordu. Devletin bu işi özel şirkete bırakmadan bakım onarım işini kendisinin yapması lazım. Bu olayın kapatılmaması için üzerimize ne düşüyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı.

Son olarak konuşan CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, “Burada vatandaşımız suçlu değil. Vatandaşımızın burada yaşamak ve burada doğmak dışında suçu yok. Bu suçsa evet suçluyuz. Biz vatandaşlarımızın yanındayız. Devletin ve hükümetin bir an önce adım atması lazım” dedi.  CHP heyetinin temasları sürüyor.