Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’daki müze restore ediliyor!

Yaklaşık bir yıldan uzun süredir tadilat yapılacağı nedeniyle ziyaretçilerine kapatılan Diyarbakır’In Sur İlçesi’ndeki Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi’nde restorasyon çalışmaları başladı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından müze ziyaretçilerini ağırlayacak.

Yaklaşık bir yıldan uzun

Berivan Kılıç

Türk edebiyat dünyası ve Diyarbakır’ın önemli şairlerinden Cahit Sıtkı Tarancı’nın çocukluk ve gençlik yıllarının büyük kısmını geçirdiği ev, 1973 yılında Kültür ve turizm bakanlığı tarafından satın alınarak müze haline getirildi. Şiirleriyle okuyucusunun beğenisini kazanan ünlü şaire ait özel eşyalar, mektuplar, şiirler ve etnografik eserlerin bulunduğu ev, sanatseverler için ziyaretçilerine açıldı.

Birçok şiiriyle kalplere dokunan Cahit Sıtkı Tarancı’nın evi, Diyarbakır’ın örnek sivil mimarileri arasında yer alıyor. 1973’ten bu yana müze olarak hizmet veren ev, yaklaşık bir yıldır tadilat çalışmaları yapılacağı nedeniyle ziyaretçilerine kapatılmıştı. Fazlasıyla turist ağırlanan Diyarbakır’da yer alan Tarancı müzesinde restorasyon çalışmaları başladı.  Müze restorasyon çalışmalarının ardından yerli yabancı ziyaretçileriyle buluşmayı bekliyor.