Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’daki kitapçılarda sınav yoğunluğu!

Yüksek kitap fiyatlarına rağmen sınav tarihlerinin yaklaşmasıyla, hazırlık kitabı satışı yapan mağazalarda yoğunluk yaşandı. Kitapçılar eksik kitapları olan öğrencilerin tekrar zam olması halinde şimdiden eksiklerinin tamamlama konusunda uyardı.

Yüksek kitap fiyatlarına rağmen

Berivan Kılıç / Damla Türk

Yüzlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren, ÖSYM’nin belirlediği sınav tarihleri açıklandı. Hazırlık aşamasına giren adaylar, hayatında önemli bir dönüm noktası haline gelen, sınavlarda başarı sağlamak için çalışmaya devam ederken, hazırlık kitapları satışı yapan mağazalar, öğrencilerin ulaşmak istediği kitapları raflara dizdi.  Her sektörde meydana gelen zamlar, kitap sektörünü de etkiledi ancak zamlar kitap satışlarındaki yoğunluğu durduramadı.

‘’Kitap satışlarında yoğunluk var’’

Diyarbakır’da kitap satışı yapan mağazanın müdürü Dilara Minkara, pahalılığa rağmen kitap satışlarında yoğunluğun olduğunu aktardı. Mağaza olarak öğrencileri yormamak adına hazırlık kitaplarında indirim yaptıklarını belirten Minkara,“Sınav tarihleri açıklandıktan sonra her sene olduğu gibi bu sene de kitap satışlarında artış meydana geldi. Kitapların fiyatlarında aşırı bir pahalılık var ve AYT-TYT kitapları diğer hazırlık kitaplarına göre biraz daha pahalı oluyor.  Pahalılığa rağmen yoğun bir talep var. Mağaza olarak öğrencileri yormamak adına bizimde yaptığımız indirimler oluyor, bu şekilde olunca öğrencilerden de talep yoğunlaşıyor” dedi.

‘’Fotokopi göz yorar bıkkınlığa sebep olur, orijinal kitap öneriyoruz’’

Artan fiyatlara rağmen, her sene olduğu gibi bu sene de kitap satışlarında yoğun bir artışın olduğunu dile getiren mağaza müdürü Dilara Minkara, pahalılıktan dolayı öğrencilerin fotokopilere yöneldiğini dile getirdi. Fotokopi çekilen kitapların göz yorduğunu, kısa bir süre sonra bıkkınlığa sebep olduğunu aktaran Minkara, fotokopi yerine orijinal kitap alınmasını önerdi.

Minkara, “Pahalılık derecesi TYT ve AYT ‘de çok fazla olduğu için maalesef öğrenciler fotokopiye yöneliyor. Biz bunu tavsiye etmiyoruz.  Kitabın orijinali hem görsel açıdan hem de öğrencinin anlayabilme kapasitesi yönünden daha iyi olur.  Fotokopi gözü yorar ve bir süre sonra bıkkınlığa sebep olur. Orijinal kitabın albenisi biraz daha fazla olduğu için öğrenciye faydası daha fazla olur. Fotokopinin önüne geçmek için yoğun indirim yapıyoruz, maliyet yüksek olduğu için maalesef fotokopiye kayan da oluyor” diye konuştu.

‘Eksik kitaplarınızı şimdiden alın’

Minkara sınava iyi hazırlanmak isteyen öğrencilerin, yılbaşından sonra fiyatların yükselebileceğine dikkat çekerek,  eksik kitaplarını şimdiden tamamlaması gerektiğini dile getirdi: Sağlam hazırlanmak isteyen insan bugün gelip eksik kitabı varsa alsın çünkü yılbaşından sonra geç olabilir, fiyat artabilir.