Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’daki hastanelerde kuyruk bitmiyor!

Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi’nde “onaylı randevu” sistemi ile randevu alan hastalar saatlerce sedye üzerinde muayene sırası bekledi.

Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi’nde

Diyarbakır’daki hastanelerde kuyruk bitmiyor!

Sağlık Bakanlığı’nın muayeneden tasarruf için devreye koyduğu Onaylı Randevu Sistemi başladı. Ancak, bu sistem de hastanelerdeki yoğunluğu engelleyemedi. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne randevu ile gelen hastalar dakikalarca koridorda sıra bekledi. Yürüme güçlüğü çeken bazı hastalar muayene odalarının önünde sedye üzerinde sıra beklemek zorunda kaldı. Bazı hasta yakınları, kuyruk nedeniyle muayene olamadan hastaneden ayrıldı.

HASTALAR SEDYELERDE BEKLİYOR

Hastane koridorlarında oluşan uzun kuyruklar, hasta ve hasta yakınlarını isyan ettirdi. Sedyede, tekerlekli sandalyede sıra bekleyen ağır hasta ve yaşlıların yaşadığı mağduriyet objektiflere yansıdı.

Diyarbakır’daki hastanelerde kuyruk bitmiyor!

‘ONAYLI RANDEVU’ ÇÖZÜM DEĞİL

Sağlık Bakanlığını sağlık sistemini hızlandırmak için MHRS randevu sisteminden sonra ‘Onaylı Randevu’ sistemini devreye soktu. Ancak, bu sistem de çözüm getirmedi. Hekimler daha kalıcı çözümlerin bulunması gerektiğini, bu sistemin hekimler ile hastalar karşı karşıya getireceği görüşünde. Hastalar ise karşılarında bir muhatap bulmalarında isyan ediyor ve sağlık hizmetlerine erişimde yaşanan bu tür sıkıntıların bir an önce çözülmesi ve hastanelerdeki yoğunluğun azaltılması için yetkililerden acil çözüm bekliyor.