Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’daki Asırlık Kilisede Klasik Müzik Konseri!

Diyarbakır’da Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nde ziyaretçilere klasik müzik konseri verildi.

Diyarbakır’da Surp Giragos Ermeni

Diyarbakır’daki Asırlık Kilisede Klasik Müzik Konseri! Tarihi Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nde klasik müzik konseri ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.

 

Merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nde Duored Grubu’nun yarım saat süren klasik müzik konseri ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.

 

 

“Konser çok güzel geçti”

 

Grubun gitaristi Umut Volkan Yılmaz, hem Mardin konseri, hem de Diyarbakır’daki konserin kendileri için çok güzel geçtiğini söyledi.

 

Müzikleri tarihi mekanlarla birleştirince çok keyif aldıklarını belirten Yılmaz, “Repertuarımızda ağırlıklı klasik dönem var. Bunun yanı sıra modern dönem ve romantik dönem bestecilerinden oluşuyor. Eserlerin bir kısmını biz düzenleyip gitar ve kemana uyarladık. Kiliselerin akustiği çok güzel. Mesleki olarak da bundan biraz besleniyoruz” dedi.

 

 

Önce Mardin, şimdi de Diyarbakır

 

Keman virtüözü Seda Gülşen Kınış ise konserlere ilk Mardin’de başladıklarını hatırlatarak, daha sonra burada konser verdiklerini ifade etti.

 

Böyle tarihi yapılarda konserin çok güzel bir deneyim olduğunu aktaran Kınış, “Dinleyicilerle burada buluşmak çok keyifli, çok heyecanlıydı. Normal bir salonda konser vermekten çok daha farklı. Burada olduğumuz için çok heyecanlı ve mutluyuz” ifadelerine yer verdi.