Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da yıkım sırasında çöken bina bomba etkisi yarattı

Asrın felaketinde Diyarbakır’da ağır hasar alan yapıların yıkımı devam ediyor. Diyarbakır’da 5 bin 459 ağır hasarlı binalar bir bir yıkılırken, yıkım esnasında yeterli önlemlerin alınmaması dikkati çekiyor. Önceki gün Urfayolu üzerinde bulunan ağır hasarlı Ekinciler sitesinin yıkım işlemi esnasında üç bloklu site bir anda çöktü. Yapının çökmesiyle sarsıntı ve toz bulutu adeta bomba etkisi yaratırken, yakınındaki anayolda araç trafiğinin devam etmesi dikkat çekti.

Asrın felaketinde Diyarbakır’da ağır

Uğur Kasioğlu

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ilin etkilendiği şiddetli depremlerde Diyarbakır’da ağır hasar alan binaların yıkım işlemleri devam ediyor. Diyarbakır’da 5 bin 459 ağır hasarlı binalar bir bir yıkılıyor.

Ağır hasarlı yapıların tehlike boyutunu yıkım işlemleri sırasında bir kez daha görüyoruz. Bir çok yapı yıkım işlemi esnasında çöküp tehlikenin boyutunu gözler önüne seriyor. Urfa yolu üzerinde bulunan depremde ağır hasar alan bir bina yıkım işlemi sürerken çöktü.

Yapının aniden çökmesiyle birlikte çevreyi bir toz bulutu kapladı. Görüş mesafesinin neredeyse sıfıra gelmesiyle birlikte yıkım işlemini izleyen vatandaşlar bölgeden uzaklaşmaya başladı.

Binanın yıkım işlemleri sırasında trafik akışının devam etmesi ve olası bir faciaya davetiye çıkarması dikkatlerden kaçmadı.

<<VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ>>