Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da yedek parça fiyatları uçtu

Türkiye’de araç fiyatlarının kontrolsüz bir şekilde yükselmesi sonrası, yedek parçalarında fiyatlarında da büyük bir artış görüldü. Yedek parça fiyatlarındaki yükseliş sonrası vatandaşlar çıkma oto yedek parçalara yöneldi. Sanayi esnaflarından Mehmet Can Gezici, “Yedek parça fiyatlarındaki artışlar bizim işleri çok olumlu etkiledi. Fiyatların yükselişten sonra işlerimiz çok iyi durumda” dedi.

Türkiye’de araç fiyatlarının kontrolsüz

 

Diyarbakır’da artan fiyatlar karşısında çaresiz kalan araç sahipleri, yedek parçaya yönelidi.

 

Enflasyon, yüksek kur, artan hammadde maliyetlerinin yanı sıra alım gücünün de her geçen gün düşmesi birçok sektörü olumsuz yönde etkiliyor.

Olumsuz etkilenen sektörlerden biri de otomotiv sektörü. Otomobil almanın iyice zorlaştığı hatta birçok kişi için imkânsız hale geldiği günümüzde, sahip oldukları araçları sağlıklı ve güvenli bir şekilde yürütebilmenin yolunu arayan araç sahipleri çareyi çıkma parçada arıyor.

Yedek orijinal parçaların yüksek maliyetinden dolayı vatandaşlar çıkma oto parçalarla idare etmeye çalışıyor. Yıllardır Diyarbakır 3. Sanayi esnaflarından olan Mehmet Can Gezici, son günlerdeki satış ve fiyatlarla ilgili Özgür Haber’e konuştu.

“Yedek parça piyasası şu anda durgun”

Yedek parça piyasasının durgun olmasından dolayı işlerinin güzel olduğunu söyleyen Mehmet Can Gezici, “Kurdan dolayı yedek parça fiyatlarında artış var. Bundan dolayı vatandaşlar güçleri yetmediği için bizlere geliyor. Bizim eskiye göre satışlarımız çok iyi” dedi.

“Her çeşit çıkma yedek bulunur”

Kendilerinden her çeşit çıkma parçanın bulunduğunu ifade eden Can Gezici, “Şuanda kapı ve lastikler dâhil arabalarda bulunan her çeşit yedek parça bulunuyor bizde” diye konuştu.

“En çok talep edilen parça kapı kolu”

Vatandaşların en çok arabanın kapı kolunu talep ettiğini belirten Mehmet Can Gezici, “Vatandaşlar çoğunlukla kapı kollarını soruyor. Kapı kolundan sonra lastik ve aynalar soruluyor” ifadelerini kullandı.

“Türkiye genelinde yeden parça konusunda sıkıntılar var”

Ülke genelinde yedek parçalar konusunda sıkıntı olduğunun altını çizen Gezici, “Yurt dışından da parça ithal olmadığı için Türkiye genelinde yeden parça konusunda sıkıntılar var. Dolar kurunun bu sıkıntılarda büyük etkisi var. Mesela 2 yıl önce 80 TL olan bir parça şuanda 400 TL civarında. Vatandaşlar bize geldiklerinde ise 1 yıl önceki fiyattan yedek parçaya bulabiliyorlar. 400 TL olan bir parça bizde 150-200 TL’den alınabiliyor” dedi.

“Elbette çıkmaların garantisi yoktur”

Çıkma parçaların garantisinin olmadığını söyleyen Mehmet Can Gezici,  “Satış yapmayı elbette istiyoruz ama vatandaşlarımızı asla kandırmayız. Zaten gelen araç sahipleri de en az bizim kadar bilgileri kendileri de biliyor çıkma yedek parçanın garantisinin olmadığının” diye belirtti.