Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da yasağa uyan yok: Yakan yakana!

Diyarbakır Tarım İl Müdürlüğü’nün para cezası uyarılarına rağmen kent merkezinde anız yangınları başladı.

Diyarbakır Tarım İl Müdürlüğü’nün

Diyarbakır’da yasağa uyan yok: Yakan yakana! Diyarbakır Tarım İl Müdürlüğü’nün para cezası uyarılarına rağmen kent merkezinde anız yangınları başladı.

Hem çevre kirliliği hem de toprağın zarar görmesine neden olan anız yakma olaylarının önüne geçilemiyor. Diyarbakır Tarım İl Müdürü Ertan Atalar geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, anız yakanlara idari para cezası uygulanacağını açıklamıştı. Açıklamanın üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen, anız yakmalar başladı. Önümüzdeki günlerde buğday hasadının başlayacağı kentte, bazı noktalarda kuruyan otlar yakılmaya başlandı.

İki yangın birden

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi Batıkent Meydanı’nda bulunan 200 dönümlük tarlada kuru otlar yakıldı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın nedeniyle gökyüzü siyaha boyandı. Yoğun duman nedeniyle vatandaşlar cam ve kapılarını kapattı.

Ekiplerin müdahalesi ile yangın büyümeden önlendi. Benzer bir yangında Bağcılar Mahallesi Havalimanı yolundaki boş arsada yaşandı. Kuruyan otların yakılması nedeniyle mahalle duman altı oldu. Anız yakanların bulunarak, gerekli cezai işlemin uygulanması bekleniyor.