Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da vatandaşları tedirgin eden bina yıkılmaya başlandı

6 Şubat depremi sonrası Diyarbakır’da ağıe hasarlı ve yıkılması gereken binalardan biri olan Merkez Bağlar İlçesi’ndeki Ömeroğulları Apartmanı, hem görüntü kirliliğini oluşturuyor hem de hemen dibinde durak olması ve şehrin en işlek AVM’lerden birinin karşısında olması vatandaşları tedirgin ediyordu. Bu tür görüntülerin şehre yakışmadığını belirten vatandaşlar, yetkililerden binanın bir an önce kontrollü bir şekilde yıkılmasını istemişti. Gazetemizin duyurduğu haber sonrası yetkililer olaya el atarak hasarlı binayı yıkmaya başladı.

6 Şubat depremi sonrası

Ömer Türk

Kahramanmaraş merkezli 6-7 Şubat depreminde etkilenen illerden biri olan Diyarbakır’da ağır hasar alan yapıların yıkımları bir süredir devam ediyor. Bu yıkım sürecinin yavaş ilerlemesi, yapıların yıkım işleminin de hızla yapılması beraberinde tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor. Kente yıkılması gereken bazı binaların görüntüsü halka endişe ve panik yaratıyor.

 

Diyarbakır Bağlar İlçesine bağlı Bağcılar Mahallecinde bulunan Ömeroğulları A.P. Diyarbakır merkeze bulunan en işlevli AVM’lerden birinin tam karşısında bulunuyor. Apartman hem insanlar için tehlike oluşturuyor hem de görüntü kirliliğine neden oluyor. Bina hakkında konuşan vatandaşlar, yetkililerden binanın bir an önce kontrollü bir şekilde yıkılmasını istediler.

Binanın burada olmasının hiç olmadığını söyleyen vatandaşlar gazetemize ; “bir an önce bu binanın kazasız belasız bir şekilde yıkılması gerekiyor” diye konuşmuştu.

Bugün itibariyle binanın çevre güvenliği alınarak yıkım çalışmalarına başlandığı görüldü. Vatandaşlar böylece rahat bir nefes almaya başladı.