Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da sıcaklık artınca çocuklar Anzele’ye akın etti

Diyarbakır’da sıcaklık artınca çocuklar Anzele’ye akın etti

Diyarbakır’da sıcaklık artınca çocuklar

Diyarbakır’da sıcaklık artınca çocuklar Anzele’ye akın etti

Diyarbakır’da hava sıcaklıklarının 40 dereceyi bulmasıyla birlikte çocuklar, serinlemek için tarihi Anzele Suyu’na akın etti. Kimisi kırık koluyla suda serinlemeye çalışırken, kimi de çocuğunu getirip eğleniyor.

Merkez Sur ilçesi İskenderpaşa Mahallesi’ndeki tarihi Anzele Suyu’nda yaz mevsimiyle birlikte sezon açıldı. Kavurucu sıcaklıklara dayanamayan çocuklar binlerce yıllık su kaynağına girerek serinliyor. Çocuklar tarihi Anzele Suyu’nda yüzerken, bazı aileler gölgelik alanda serinliyor, kimi ise çocuğuyla suya giriyor.

‘Havuza girmek tehlikeli ve yasaktır’ uyarısına aldırış etmeden suya giren çocuklardan Poyraz Bilici (14), kolunun kırık olduğunu, buna rağmen suya girdiğini söyledi. Bilici, “Diyarbakır’daki Anzele Suyu’nda arkadaşlarımla birlikte serinlemeye çalışıyoruz. Kolumun kırık olmasına rağmen yüzüyorum. Havalar sıcak olduğu için su bizi serinletiyor” dedi.

Diyarbakır’da sıcaklık artınca çocuklar Anzele’ye akın etti

11 yaşındaki Ebubekir Güler ise, “Havalar sıcak olduğu için Anzele Suyu’na yüzmeye geldik. Her yıl mutlaka buraya yüzmeye geliyoruz. Akşamları da burası dolu oluyor” diye konuştu.

Çocuğunu sıcak havada serinlemesi için Anzele Suyu’na getirdiğini ifade eden Faysal Elturak, boş kaldığı sürece çocuklarını mutlu etmeye çalıştığını belirtti. Elturak, “Anzele Suyu çocukların eğlence yeri. Çocuğumu hemen hemen her gün buraya serinletmeye getiriyorum. Çocuklar mutlu olunca biz de onlarla beraber mutlu oluyoruz. Çocuğumuz hem stresini atmış oluyor. Çocuğum akşam eve gittiğinde huzurlu bir şekilde yatıyor, ertesi gün yine beni götür diyor. Biz de boş kaldığımız sürece çocuklarımızı mutlu etmeye çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.