Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şeyh Said ismi ilk olarak ne zaman bulvara verildi?

Diyarbakır Barosu’nun eski Başkanı Cihan Aydın, sanal medya hesabı üzerinden ismin ne zaman bulvara verildiğine dair belgeleri paylaştı.

Diyarbakır Barosu’nun eski Başkanı

Şeyh Said ismi ilk olarak ne zaman bulvara verildi? DBB tarafından Şeyh Said isminin bir bulvara verildiği iddiasının ardından başlayan tartışmalar sürüyor.

 

Konuya dair belediye yönetimi tarafından bir açıklama yapılmazken, Şeyh Said isminin 2011 yılında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) döneminde verildiği ortaya çıktı.

 

Amed Barosu’nun eski Başkanı Cihan Aydın, sanal medya hesabı üzerinden ismin ne zaman bulvara verildiğine dair belgeleri paylaştı. Aydın, Şeyh Said isminin bulvara ne zaman verildiğine dair “kastılı ve yanlış” bilginin gündemde dolaştığını kaydetti.

 

Aydın, “Bulvarın ismi yeni açılacak 60 yer ile birlikte 29.11.2011 tarihinde 274 sayılı DBB meclis kararıyla Osman Baydemir döneminde verilmiştir. Eski Dağkapı Meydanına ‘Şeyh Said Meydanı’, ‘Qada Şeyh Said’ ismi ise 12.18.2014 tarihinde 241 sayılı meclis kararıyla verilmiştir. O dönem Gültan Kışanak ve Fırat Anlı belediye eşbaşkanlığı görevini yürütüyordu” diye kaydetti.

 

diyarbakirda-seyh-said-ismi-ilk-olarak-hangi-donemde-bir-bulvara-verildi

 

KÜRTLER YARGILANIYOR, REJİM RANT DEVŞİRİYOR’

Her iki belediye meclis kararından kaynaklı dönemin belediye başkanları ve bazı daire başkanları hakkında dava açıldığını kaydeden Aydın, “Soruşturma izninin altında da dönemin içişleri bakanı Efkan Ala’nın imzası var. Bu mesele üzerinden Şeyh Said’in hatırasına yönelik ahlaksız, saldırgan ve gerçekdışı açıklamalar ve yaklaşan yerel seçimleri fırsat bilip siyasi rant aracı olarak kullanılması utanç verici bir durumdur. Kürt halkı yeri ve zamanı geldiğinde demokratik tepkisini ortaya koyacaktır.

 

Bu mesele rejimin ve ona yedeklenen yargının, Kürt belediyelerine yönelik çifte standartlı yaklaşımının en çarpıcı örneklerinden biridir. Kürtler Şeyh Said ismi nedeniyle yargılanırken, rejim bundan siyasi rant devşirmeye çalışmaktadır. ‘Bozuk saat günde iki defa doğruyu gösterir” tepkisinde bulundu.