Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da öldürülen avukat olayında yeni gelişmeler!

Diyarbakır’da 5 yıl önce öldürülen avukat Armanc  Arkaş’ın ailesinin avukatları yalan beyan ve şantaj iddiaları ile ilgili açıklama yaptı.

Diyarbakır’da 5 yıl önce

Diyarbakır’da öldürülen avukat olayında yeni gelişmeler!

 

 

Diyarbakır Barosu avukatlarından Armanc Arkaş, 22 Haziran 2019 tarihinde silahlı saldırıda yaşamını yitirdi. Yapılan yargılamada cinayetin faili olduğu tespit edilen A.D’ye müebbet hapis cezası verildi, Yargıtay’ın da onadığı ceza kesinleşti. Ceza onandıktan sonra davada tanık olarak ifade eden T.K, “yalan beyanda bulunması için kendisine tehdit ve şantaj yapıldığı” iddialarını ortaya attı.

 

Avukatlardan açıklama

 

İddiaların ardından Arkaş ailesinin avukatları açıklama yaptı. Açıklamada, “tehdit ve şantaj” iddialarını ortaya atan T.K’nin tanıklığını, dosyanın esasını etkilemediği, gerekçeli kararda da değinilmediği belirtildi. T.K’nin istinaf kararından sonra değil soruşturma aşamasında dinlendiğine vurgu yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Önemle belirtmek isteriz ki tanık T.’nin tanıklık yaparken ileri sürdüğü iddialar başka tanıklarca da teyit edilmiştir. Yine mahkeme kararını tanık ifadelerinden ziyade olay sırasındaki görüntü kayıtlarının uzman bilirkişilerce incelenmesi sonucunda hazırlanan ve dosyaya sunulan uzman raporları ve diğer somut delillere dayandırmıştır. Davanın esasıyla ilgili olmayan bu iddianın asıl amacının kanundışı yollarla yargı kararlarını itibarsızlaştırmak ve ortadan kaldırmak olduğunun da farkındayız.”

Diyarbakır’da öldürülen avukat olayında yeni gelişmeler!

Avukat dilekçe verdi

 

Sanığın avukatının, davayı takip eden Diyarbakır Barosu’nu kast ederek, terörle irtibatlı” iddiasıyla dava dosyasına dilekçe sunduğuna dikkat çekilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Savunma ile alakası olmayan ve doğrudan biz avukatları hedefleyen bu tavrı nedeniyle sanığın avukatı hakkında da suç duyurusunda bulunduğumuzu da not etmek isteriz.” Açıklamada, dava avukatlarının tehdit edildiği ifadeleri de yer aldı.