Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da öğretmene darp: Kaymakamlık devreye girdi

Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’nde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü M.D ile şoförünün, müdür odasında darp ettiği öğretmen şikayetçi oldu. Kaymakamlık soruşturma başlattı.

Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’nde Sosyal

Diyarbakır’da öğretmene darp: Kaymakamlık devreye girdi

Saldırı olayı, Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’nde bulunan Çınar Kız İmam Hatip Lisesi’nde yaşandı. İddialara göre, Çınar Kız İmam Hatip Lisesi Matematik öğretmeni D.B sınav yapmak istedi. Sınav öncesi D.B kopya çekilmemesi için bazı öğrencilerin yerini değiştirdi. Yeri değiştirilen öğrencilerden biri de Çınar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDF) müdürünün M.D’nin kızı A.D. oldu.

SIFIR ALDI, BABASI KIZDI

Yeri değiştirilen A.D sınavda sorulan hiçbir soruya doğru yanıt vermedi ve sıfır aldı. A.D bu durumu babasına anlattı. Önceki gün okula giden Vakıf Müdürü M.D okul müdürünün yanına giderek, matematik sınavında kızının yerinin değiştirilmesine tepki gösterdi, sınavın tekrarlanmasını istedi. Müdür odasında bulunan matematik öğretmeni D.B ile fizik öğretmeni M.E olayla ilgili bilgi vermeye çalıştı.

FİZİK ÖĞRETMENİNİ DARP ETTİ

Fizik öğretmeni M.E daha önce kendi dersinde de A.D’nin kopya çektiğini söyledi. Bunun üzerine Vakıf Müdürü M.D tepki gösterdi, fizik öğretmeninin odadan çıkmasını istedi. Fizik öğretmeni M.E ile M.D tartışmaya başladı, tartışma kavgaya dönüştü. M.D’nin şoförünün de olaya dahil olmasıyla fizik öğretmeni darp edildi. Hastaneye giderek darp raporu alan fizik öğretmeni M.E vakıf müdüründen şikayetçi oldu.

‘OKULLAR GÜVENLİ ALANLAR OLSUN’

Darp edilen öğretmene dair yazılı açıklama yapan Eğitim Sen Diyarbakır şubesi, “Çınar Kız İmam Hatip Lisesinde, Çınar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü M. D. ve beraberindeki şoförü tarafından okuldaki eğitim emekçilerine şiddet uygulandığı haberini aldık. Kamu kurumu yöneticiliğinden aldığı güçle yapılan bu pervasız saldırıyı kınıyoruz. Şiddet faili bu kişiler hakkında ivedilikle adli ve idari incelemelerin başlatılmasını ve hakkettikleri yaptırımların uygulanmasını talep ediyoruz. Kendi işyerlerinde, okullarında şiddete maruz kalan eğitim emekçilerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Okulların eğitim emekçileri ve öğrencilerimiz için güvenli alanlar haline gelmesi için mücadelemizi sürdüreceğimizi ifade ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Diyarbakır’da öğretmene darp: Kaymakamlık devreye girdi

KAYMAKAM: SORUŞTURMA BAŞLATTIK

Konuyla ilgili konuşan Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü, söz konusu olayla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi. Günlü, “Olayla ilgili soruşturmacı görevlendirdik. Kimin kusuru varsa gereği yapılacak” dedi.