Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da milyonlarca lira harcanan parkın kaderi belli oldu!

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde bulunan ve 2019 yılında kayyum tarafından park haline getirilen 75 metrelik yolun akıbeti nihayet belli oldu. Büyükşehir Belediyesi, yıkılan parkın yerine yeniden yol yapılacağını belirtti.

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde

Diyarbakır’da milyonlarca lira harcanan parkın kaderi belli oldu!

2019 yılında dönemin kayyumu Cumali Atilla tarafından Mahabat Bulvarı’ndan Diyarbakır-Şanlıurfa karayoluna bağlanan Doğum Hastanesi kavşağında, imar planına aykırı bir şekilde park yapılmıştı.

VATANDAŞLARIN İTİRAZLARI SONUÇ VERDİ

Parkın yapılmasıyla bölgedeki trafik yoğunluğu artmış, yaşam alanlarına uzak olan bu parkın verimli kullanılmadığı tespitine varıldı. Vatandaşların itirazları ve talepleri üzerine kayyum bu sefer parkı yıkma kararı aldı ve çalışmalara başladı. Parkın yıkılmasıyla birlikte, alanın yeniden servis yolu ve yeşil kuşak olarak düzenlenmesi kararlaştırıldı. Parkın yıkılmasının üzerinden 7 ay geçmesine rağmen parkta herhangi bir işlem yapılmadı, park o haliyle bırakıldı.

YOL YAPIMINA KISA SÜREDE BAŞLANACAK

31 Mart yerel seçimlerinden sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DEM’e geçti. Belediye çalışmaları yeniden gözden geçirerek, alanın yol olarak düzenlenmesine karar verdi. Yaklaşık 7 aydır herhangi bir çalışma yapılmayan bu alanda, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kısa sürede yol yapım çalışmalarının başlayacağı bildirdi.

Yolun genişliği 10 metre artacak ve servis yolu, yürüyüş ve bisiklet yolu yeniden kullanıma açılacak.