Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da mezar taşı fiyatları da uçtu!

Diyarbakır’da son 2 yılda mezar taşlarına yüzde 200 zam geldi. 10 bin liradan satılan taşların fiyatı 30 bine çıktı.

Diyarbakır’da son 2 yılda

Diyarbakır’da mezar taşı fiyatları da uçtu!

 

Türkiye’de artan enflasyon, gıda, giyim başta olmak üzere hayatın her alanını etkiliyor. Sadece hayatı değil, ölümden sonrası bile maliyetli hale geldi. Diyarbakır’da son iki yılda, mezar taşları da zamlardan nasibini aldı, yüzde 200 oranında zamlandı.

Diyarbakır’da mezar taşı fiyatları da uçtu!

‘10 BİNDEN 80 BİNE ÇIKTI’

Küçük yaşlarında babasının yanında öğrendiği mesleği 25 yıldır yapan Şehmuz Kaya, “Mezar taşları fiyatları 10 binden 80 bine kadar çıkıyor. Bunlar mermerin kalitesine göre şekline göre değişiyor. Mermerlerin en ucuzu 10 binden başlıyor. Tek basamakla ve çift basamaklı mezarlar, desenli olanlar var. Örneğin siyah taşlar 10 binden başlıyor. Fiyat taşın ebadına göre de değişiyor. Örneğin kabartma tarzı isteyen var, logo isteyen var, fotoğraflı isteyen var, sadece düz yazılar isteyenler var” dedi.

Diyarbakır’da mezar taşı fiyatları da uçtu!

‘MEZARLARA FAHİŞ BİR ZAM GELDİ’

Fiyatların artmasındaki en büyük etkenin nakliye olduğunu söyleyen Kaya, “Bir buçuk senede mezarlara fahiş bir zam geldi. Şehir dışına çıktığımız zaman nakliye fiyatları da ekleniyor. Niye, çünkü bu taşlar Bandırma’dan geliyor. Nakliye 8 binden 55 bin lira çıktı. İster istemez bu bize yansıyor. Çimentodan tutun demire kadar her şey iki kat üç kat oldu. Malzeme fiyatları yüksek, işçi yevmiyesi 200-300 lirada 2 bin lira olmuş” dedi.

Diyarbakır’da mezar taşı fiyatları da uçtu!

‘Bütçeye göre hareket ediliyor’

“Mezar taşlarında herhangi mezar yapımında herhangi bir eksilik olmadı. Yoğunluk var. İnsanların maddi gücü düştü. Örneğin adam 20 bin liralık mezar yapacağına 10 bin liralık yapıyor. Ama mezar taşı yapımında azalma olmadı. Örnek vereyim biri geldi bir mezarı beğendi o mezar iki sene önce 10 bin liraydı şu anda 30 bin lira. Herkes bütçesine göre hareket ediyor” diyen Kaya hem kendilerinin hem de müşterilerin artan fiyatlar karşısında sitem duyulduğunu anlattı.