Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da kayyım protestosu

Diyarbakır’da DEM Partililer Ofis semtinden belediye önüne yürüdü. DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, belediye önünde yaptığı konuşmada, “Erdoğan-Bahçeli kayyımlarına geçit vermeyeceğiz” dedi.

Diyarbakır’da DEM Partililer Ofis

Diyarbakır’da kayyım protestosu

DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar da  “Haksızlığa asla boyun eğmeyen bir halkımız var. Buradayız bütün belediyelerimizin önünde bize ait olanı korumaya devam edeceğiz” diye belirtti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanması Diyarbakır’da yürüyüş ile protesto edildi.

DEM Parti ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) öncülüğünde yapılan yürüyüşe DBP Eş Genel Başkanları Keskin Bayındır ve Çiğdem Kılıçgün Uçar katıldı. Yenişehir ilçesine bağlı Ofis semti AZC plaza önünde toplanan kitle uzun süre sloganlar atarak bekledi. Süren müzakereler sonucunda yürüyüşe izin verildi.

Kitle sloganlar eşliğinde yürürken, zaman zaman polis ile kitle arasında gerginlikler yaşandı. Polisler kalkanlarla kitleye müdahale ederken zaman zaman arbede yaşandı.

Yürüyüşe katılanlar, “Kayyıma defol” yazılı tişörtler giydi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde noktalanan yürüyüş sonrası açıklama yapıldı.

 

UÇAR: KÜRTLERİN KARŞISINDA OLAN HERKES KAYBETTİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, dün Hakkari’den geldiklerini ve orada direnenlerin selamını getirdiklerini söyledi. Uçar, “Bugün yürürken ‘Amed ayakta Colemêrg’in yanında’ dedi gerçekten de öyleydi. Amed 2016 yılından beri kayyımlara karşı ayakta olup en büyük cevabı verdi. Colemêrg’de atanan kayyımın devamı gelmeyecek. Kayyım demek ne demek? Hırsızlık, darbe, talan ve yolsuzluk demek… Bu politikalarını Kurdistan’da yeniden yapmalarına izin vermeyeceğiz ve hep birlikte mücadele edeceğiz. İktidarın 31 Mart’tan beri yeni yol arayışları var. Biz buradan Amed’den iktidara şunu diyoruz; 31 Mart seçimlerden almanız gereken mesajı almadınız. Yüz yıllık tarihte Kürtleri karşısına alan iktidarlar oldu ama hiçbiri devam edemedi Kürtlerin karşısında. Kürtlerin karşısında olan herkes kaybetti” dedi.

‘HAKSIZLIĞA ASLA BOYUN EĞMEYEN BİR HALKIMIZ VAR’

Uçar, “Yürüyüş yapmamamız için bizi bir saat ablukada tuttular. Bizi ablukadan çıkarıp buraya kadar yürüten halkımızın inancı oldu. Belediyeler bizimdir diyoruz ve vermeyeceğiz” diye konuştu. Uçar, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştüğüne dikkat çekerek, “Esasen Kürtlerle oturmalı, ne Akşener ne Bahçeli tek yol demokrasi oda Kürt meselesinde mevcuttur. Kayyım demek, AKP’nin bitmesi demek… Bitmek istiyorsa saygı duyup direnişimizi daha da büyüteceğiz. Ayın üçünden beri Colemêrg’de ciddi bir abluka var. Herkes bilsin ki kayyım politikalarına, tecrit politikalarına, haksızlığa asla boyun eğmeyen bir halkımız var. Buradayız bütün belediyelerimizin önünde bize ait olanı korumaya devam edeceğiz. Ayın 13’ünde saat 15’de kayyıma karşı ses çıkaran bütün halkımızla birlikte Colemêrg olacağız. AKP’ye en güçlü cevabı vereceğiz. Bu daha başlangıç en güçlü sözümüz ve eylemlerimizle olmamız gereken yerde olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Diyarbakır’da kayyım protestosu

BAYINDIR: KAYYIMINIZA GEÇİT VERMEYECEĞİZ

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Diyarbakır halkının direnişini selamlayarak konuşmasına başladı. “Her Biji Amed” diyen Bayındır “Colemêrg halkımıza söz verdik, dedik ki baş eğmeyeceğiz, geri adım atmayacağız, canımızda bir damla kan kalana kadar irademize ve halkımızın iradesine sahip çıkacağız. Kayyım Kürt halkının iradesinin gaspıtır, bir kez değil iki kez değil her seferinde Kürt halkı büyük bir cevap verdi. Erdoğan 31 Mart seçimlerinde 20 milyon oy kaybetti, ama ders almadı. Yine kirli kayyım politikasıyla rejimini sürdürmek istiyor. Erdoğan, Bahçeli kayyımlarına geçit vermeyeceğiz. Erdoğan ve Bahçeli dışında kimse, hiçbir parti, kayyım politikasına destek vermiyor. Dünyanın hepsi kabul etmediğini söylüyor, bu bir tek Erdoğan ve Bahçeli’nin derdidir. Ama bilsin ki bu siyaset ona derman olamayacak. Türk ve Kürt halkı bu kirli politikaya izin vermeyecek. Bu bizim doğal, demokrasi ve hukuki hakkımızdır. Direndik direnmeye devam direneceğiz. 1996 yılında yine iktidar devlet mafya ve çetelerle yönetildi.  Kürdistan ve Türkiye karanlığa karşı eylemler yapıldı. Bugün o gündür kayyıma karşı tüm Kürdistan ve Türkiye de karanlığa, karşı direniş günüdür. İrademize sahip çıkma günüdür. Bizi öldürseniz de, asla hakkımızı bırakmayacağız. Amed’den memleketinden tüm Kürdistan’a aydınlık eylemlere, özgürlük eylemlerine başlayacağız yediden yetmişe direneceğiz, onlar yenilecek. Politikalara karşı bugün Amed on binlerce kişi iradesine sahip çıktı bu tüm Kürdistan’a yayılacak. Başarı bizimdir, halkımızındır. Mutlaka kazanacağız.” İfadelerini kullandı.

Diyarbakır’da kayyım protestosu

TAŞKIRAN: DİRENECEĞİZ, KAZANACAĞIZ

Son olarak konuşan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran,“Bize ait olanları elimizden alanlara izin vermeyeceğiz. Umudumuzu yeniden çalmalarına izin vermeyeceğiz, tek yumruk olup belediyelerimizi geri vermeyeceğiz. Amed umut olacak tıpkı bugün olduğu gibi direneceğiz ve kazanacağız. Kayyım rejimini yıkıp geçeceğiz” sözlerine yer verdi.

Binler belediye önünde halaya durdu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önündeki nöbet direniş şarkılarıyla devam etti.