Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da karpuz hasadı başladı!

Diyarbakır’da çiftçiler karpuz hasadına başladı. Kentteki üreticiler, günlük olarak topladıkları karpuzları pazara taşıyıp satışa sunuyorlar.

Diyarbakır'da çiftçiler karpuz hasadına

Diyarbakır’da karpuz hasadı başladı!

 

Diyarbakır’da karpuz hasadı, mevsimlik işçiler tarafından tarlalarda gerçekleştiriliyor ve toplanan ürünler tırlarla ülkenin çeşitli bölgelerine dağıtılıyor.

‘BU YILKİ KARPUZLARIN LEZZETİ OLDUKÇA İYİ’

Karpuz tarlasında çalışan işçilerden Resul Ateş, geçen yıl karpuzlarda hastalık olduğunu ancak bu yıl böyle bir sorun olmadığını belirtiyor ve bu yılki karpuzların lezzetinin oldukça iyi olduğunu vurguluyor. Ayrıca kilosu 10-13 lira arasında satılacağını ifade ediyor.

Hüseyin Çetin adlı başka bir işçi ise hasatta yaşadıkları zorluklardan bahsediyor; 30 işçi olarak Suruç’tan geldiklerini ve burada çalıştıklarını, işlerinin zor olduğunu ancak bu yılın karpuzlarının çok iyi olduğunu ve hastalık olmadığını belirtiyor.

Diyarbakır'da karpuz hasadı başladı!

Çınar ilçesine bağlı Kazıktepe Köyü’nde ise çiftçiler yaklaşık 10 tırın ürün beklediği belirtiliyor. Karpuz ticareti yapan Levent Sönmez, Muş’tan geldiğini ve Diyarbakır karpuzlarının çok lezzetli olduğunu, organik olduklarını ve herkesin buradan karpuz alması gerektiğini söylüyor.

‘BU SENE KAR EDİYORUZ’

Çiftçi Mehmet Atik, Diyarbakır-Karacadağ karpuzlarının tadının çok iyi olduğunu ve bölgenin ikliminin karpuzların aromasını olumlu yönde etkilediğini belirtiyor.

Haşim Özbek ise geçen yıl Adana karpuzunun dolu ve yağmur nedeniyle zarar gördüğünü söyledi. Özbek, “Diyarbakır karpuzu bu sene iyi. Biz geçen sene zarar ettik ancak bu sene kar ediyoruz” dedi.