Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da Kardan Kapanan Köy ve Mezra Yolları Ulaşıma Açıldı!

Diyarbakır Büyükşehir ve Kulp Belediyesine bağlı karla mücadele ekiplerince, kardan kapanan mezra yollarının tamamı ulaşıma açıldı.

Diyarbakır Büyükşehir ve Kulp

Diyarbakır’da Kardan Kapanan Köy ve Mezra Yolları Ulaşıma Açıldı! Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bir çok köy ve mezra yolu ulaşıma kapanmıştı.

 

Birçok köy ve mezra yolu kapanmıştı

 

Diyarbakır’da etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy ve mezra yolları ulaşıma açıldı. Kentin yüksek kesimlerinde daha çok etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle onlarca köy ve mezra yolu günlerce ulaşıma kapanmıştı.

 

Yolların tamamı ulaşıma açıldı

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyeleri de 7/24 olarak yürüttüğü çalışmalarda sona gelindi. Özellikle Kulp-Lice Bingöl karayolları ve bu bölgedeki köy ve mezra yollarının tamamı ulaşıma açıldı.

Ortak çalışma yürütüldü

 

Kulp İlçe Belediyesi ekipleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle ortaklaşa yürüttükleri çalışmalarla dün akşam itibarıyla ulaşımı olmayan köy ve mezra yolu kalmadı.

 

Taşımalı eğitim gören çocuklar eğitimden uzak kalmayacak

 

Vatandaşlar kısa sürede yollarının ulaşıma açılmasını sevinçle karşılarken, özellikle okulların açılmasıyla bölgede ağırlıkta taşımalı eğitim gören çocuklarının eğitimden uzak kalmaması adına olumlu bir gelişme olarak değerlendirdiler.