Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da kahvehanelerde tarifeye uyulmuyor!

Bine yakın çay ocağı, kafe ve kahvehanenin olduğu Diyarbakır’da, Kahveciler Odası’nın belirlediği fiyat tarifesine uyan yok. Bağlar’da 7 TL’den satılan bir bardak çay, Kayapınar’da 20 TL.

Bine yakın çay ocağı,

Diyarbakır’da kahvehanelerde tarifeye uyulmuyor!

Günlük yaşamın vazgeçilmezi olan çay, Diyarbakır kültüründe önemli bir yere sahip. Çay fiyatlarına gelen zammın yanı sıra bölgeler arasında yaşanan fiyat farkları ise tepkilere neden oldu. Her yıl Kahveciler Odası Başkanlığı tarafından fiyat tarifesi yayınlansa da tarifeye uyulmuyor. Kahveciler Odası ise haksız rekabetin önüne geçmek için yetkililerin gerekli denetimleri yapmasını istiyor.

‘KAFALARINA GÖRE FİYAT BELİRLİYORLAR’

Diyarbakır Kahveciler Odası Başkanı Abdurrahman Kavut, Amida Haber’e yaptığı açıklamada, kafe, kıraathane ve çay ocaklarındaki çay fiyatları arasındaki farklara dikkat çekti.

Diyarbakır’da kahvehanelerde tarifeye uyulmuyor!

BAĞLAR’DA 7 TL, KAYAPINAR’DA 20 TL

Kavut, şunları söyledi, “Kafelerde çay fiyatını 13 lira olarak belirledik. Kıraathane ve çay ocaklarında ise bu fiyat 7,5 lira. Ancak bu tarifeye uymayan birçok yer var. Denetlemeler bizim sorumluluğumuzda değil; belediyelerin gerekli denetimleri yapması gerekiyor. Tarifeleri belirlerken, esnafın tüm giderlerini hesaplayarak bir fiyat belirliyoruz. Her bölge için ayrı fiyat belirlememiz mümkün değil, tüm iller için sabit fiyatlar belirliyoruz ama bu kurallara uymayan çok kişi var. Denetim olmadığı için esnaflar kendi aralarında rekabet yapıp kafalarına göre fiyat belirliyorlar.”

Diyarbakır’da kahvehanelerde tarifeye uyulmuyor!

“ZATEN ZARAR EDİYORUZ”

Kavut, ayrıca Türkiye’nin en düşük çay fiyatının Diyarbakır’da olduğunu belirterek, yüksek kira ve artan elektrik-su faturaları gibi maliyetlerin esnafı zorladığını vurguladı.

“Zaten zarar ediyoruz,” diyen Kavut, “Esnafımızın giderlerini hesaplayarak belirlediğimiz fiyatları ilgili yönetimlere gönderiyoruz. Belediye ve valilik de bu fiyatları onaylıyor” şeklinde konuştu.