Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da işten çıkarılan işçiler: İnsanların ekmeğiyle oynamayın

DEM Partili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından gerekçesiz bir şekilde işten çıkartılan işçiler, yaşadıkları mağduriyeti dile getirirken söz konusu uygulamanın siyaset ve ideoloji ile bağdaşmadığına dikkat çekti.

DEM Partili Diyarbakır Büyükşehir

Diyarbakır’da işten çıkarılan işçiler: İnsanların ekmeğiyle oynamayın

Diyarbakır’da ilçe belediyelerin yanında ilk etapta 10 işçinin işine son veren Büyükşehir Belediyesi, 4 Haziran Salı günü itibariyle gerekçe belirtmeksizin 59 işçinin daha işine son verdi.

SGK tarafından kendilerine iletilen SMS yoluyla işten çıkarıldığını öğrenen işçiler, herhangi bir gerekçe belirtmeksizin aniden işten çıkarılmalarına anlam veremeyerek söz konusu uygulamanın adil olmadığını dile getirdi.

“İNSANLARIN EKMEĞİYLE, NAFAKASIYLA OYNUYORSUNUZ; BU MU SİYASET, İDEOLOJİ”

Yaklaşık 9 yıl önce Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde işe alınan ve o günden bu yana DBB personeli olarak çalışan Mehtap Kolaç Öztürk, “2017 yılında Cumali Atilla döneminde işe girdim. Çünkü mağdurdum, çocuklarımı okutuyordum, kızım gurbette üniversite okuyordu. 08 Temmuz’da 9’cu yılım dolacak. Hiç kimsenin ekmeğiyle oynatılmaz. Bir insanın elinden ekmeğini alındığı zaman neler yapabileceğini düşünebiliyor musunuz?  Bu saatten sonra sesimizin çıktığı her yere sesimizi duyurtacağız.” dedi.

Öztürk, “Siz o koltuğa deldiniz. Çoluk çocuğunuzun nafakasını kazanıyorsunuz. Üniversite sınavına girecek çocuğum var. Bu hafta sonu sınava girecek, dünden beri ağlaya ağlaya mahvoldu. Kredi borçlarımız var, onları ödeyecek misin? İnsanların ekmeğiyle, nafakasıyla oynuyorsunuz. Yazık değil mi? Bu mu siyaset, ideoloji! Güç gösterisi yaparak insanların ekmeğiyle oynamayın.” ifadelerine yer verdi.

“KİMSE BİZİ EKMEĞİMİZLE TERBİYE ETMESİN”

Büyükşehir Belediyesinin kayyumlar döneminde işe alınanların kentle ilgisinin olmadığı ifadesine istinaden “Onlar ne kadar Kürt’se bende o kadar Kürt’üm” diyen Abdulkadir Emçe ise şunları söyledi:

“2022 yılında işe girişim var. Yaklaşık 5 aydır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı kadın hizmetleri dairesi başkanlığında daha önceden ise park ve bahçelerde kalıyordum. Kadın hizmetleri dairesinde gece güvenliği olarak sağlıyordum. Şerefimizle, namusumuzla bugüne kadar bu şekilde gittik ve bu şekilde devam ettik. Dün sabah 10.17 geçe SGK’dan 22 nolu koddan işten çıkartıldığımıza dair bir mesaj geldi.”

Emçe, “Bize haksızlık yapıldı, çok üzüldük. 59 arkadaşımızın ekmeğiyle oynadılar, ekmekle kimse bizi terbiye etmesin. Okuttuğumuz öğrencilerimiz var, bir şekilde onlara para göndermemiz gerekiyor. Başkana sesleniyorum. O koltuklarda boş boş oturmakla bir şey olunmaz. Onlar ne kadar Kürt’se bende o kadar Kürt’üm. Gerekirse belediyenin önünde çadır kuracağız. Hakkımızı sonuna kadar savunacağız.” şeklinde konuştu.