Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da GÜNTİAD’dan iftar yemeği

İftar yemeğinde iş insanları ile bir araya gelen GÜNTİAD başkanı Sezai Ayaz, tekstil kentin 1. Etabın yüzde 80’inin tamamladığını söyledi.

İftar yemeğinde iş insanları

Diyarbakır’da GÜNTİAD’dan iftar yemeği

 

Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İşadamları Derneği (GÜNTİAD), bölgedeki iş insanları ve basım mensupları ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

İftar yemeğinde konuşan GÜNTİAD başkanı Sezai Ayaz yaptıkları çalışmaları anlattı.

 

“BERABERLİĞİ GERİ GETİRMEK İÇİN ADAY OLDUM”

Geçmişte dostluğu, komşuluğu, muhabetti, birlik ve beraberliği geri getirmek için başkan olan olduğunu belirten Ayaz, yaptıkları çalışmalar şu şekilde sıraladı: “Yerel muhtarla çalıştığımızda, gerek bireysel sahaya indiğimizde elimizden geldiği kadar sosyal yardımlarda bulunduk. Dernek binamızı tekstil kent OSB ye taşıdık. Kaba inşaatta aldığımız bir yeri bitirdik. Son bir aydır tekstil kentte derneğimiz faaliyette. Elimizde bir veri olmadığı için tekstil kentin Diyarbakır’ın dışında, ilçelerinde, merkezde tekstil envanterimizi çıkardık” dedi.

 

“TİCARET ODASI DESTEK OLDU”

Çalışmaları yaparken Ticaret Odasının maddi desteğini aldıklarını belirten Ayaz: “Bu süre içerisinde yaklaşık iki üç ay sahada arkadaşlarımız çalıştı. 410’a yakın adrese gidildi. Bu adreslerden 331 tanesi ile birebir görüşmeler yapıldı. Sahada Diyarbakır da 22 bin çalışanımız var. Herhangi bir veriye ulaşmak için gün GÜNTİAD internet sitesine girdiğimizde bizim kaç tane fason atölyemiz olduğunu kaç tane kumaş, baskı, nakış olduğu ile ilgili veriler elimizde var” diye konuştu.

Diyarbakır’da GÜNTİAD’dan iftar yemeği

AMEDSPOR’A TAM DESTEK

Amedspor’a tam destek verdiklerini dile getiren Ayaz: “Spor olarak herkesin stres attığı sezon başı Amedspor da iki tane loca aldık ve bunları tamamıyla da derneğin hizmetine sunduk. Takım iyi gidince de her hafta 50-60 kişi geliyor.Bugün tekstil kent de fabrika sahibiysek geçmiş yıllarda bu projeyi üreten projeyi hayata geçiren kimse onlara teşekkürü borç biliyoruz” ifadelerinde bulundu.

 

” TEDARİK ZİNCİRİMİZ BOZULDU”

Yaşanan toplumsal ve doğal afetlerin tekstil kentin ilerlemesini engel olduğunu söyleyen Ayaz: “Bugün tekstil kentin değeri düşerse de yükselirse de bizim mevcut sanayicilere bağlı. Benim için önemli olan nokta tekstil kentin tamamı 1. Etabı bitmek üzere. % 80 i başardık. Diyarbakır bir Kocaeli, Gaziantep veya bir Bursa OSB’si değil. Ne yazık ki tekstil fabrika olarak kurmaya başladığımız da dünyayı saran bir pandemi sürecini yaşadık. Biz deprem bölgesi olarak depremi de yaşadık. Tedarik zincirimiz bozuldu. Neredeyse üçüncü olarak bu maliyetlerin arttığı bir ortamda bütün tekstilci arkadaşlarımız fabrikayı bitirdi” dedi.

Konuşmanın ardından etkinliğe sponsor olanlara plaketleri takdim edildi.