Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da Filistin temalı serginin geliri Gazze’ye gönderilecek

Diyarbakır’da resim öğretmeni Şebnem Gökmen, 8 ayda yaptığı tabloları gelirini Filistin ve Gazze’ye göndermek üzere sergiye açtı. Gökmen, İsrail’in Filistin’e yaptığı katliama dikkat çekmek için iki özel parçaya da yer verdi.

Diyarbakır’da resim öğretmeni Şebnem

Diyarbakır’da Filistin temalı serginin geliri Gazze’ye gönderilecek

28 Şubat mağdurlarından sınıf ve resim öğretmeni Şebnem Gökmen, 8 ay içinde 22 tablo yaptı. Tabloların yanı sıra atık malzemelerden de çalışmalar yapan Gökmen, bunları sergilemek istedi. Gökmen, İsrail’in Filistin’e, Gazze’ye yönelik katliam saldırılarının başlamasıyla “Filistin adına, Gazze için Atıklar Sanata Dönüşüyor Projesini” uygulamaya geçirdi. İçinde katliama dikkat çeken iki parçanın da olduğu eserler, bir AVM’de sergilendi.

Şebnem Gökmen, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine, sınıf öğretmeni olduğunu, okuduğu üniversite bünyesinde bir de resim bölümünü yan dal yaptığını söyledi. Daha sonra Kur’an-ı Kerim’i anlamak ve çevirmek için ilahiyatı da bitirdiğini belirten Gökmen, üniversite sürecinin de biraz zor geçtiğini ifade etti.

“Başörtüsü zulmü, 28 Şubat mağdurlarındanım” diyen Gökmen, “Ondan dolayı zulüm görmek benim için çok hassas bir konu. Zulüm görenlerde benim için özel bir yerde. İlk başta bağımsız bir sergi açmak istedim. Daha sonra bu zulmü görünce bebeklerin, kadınların, gençlerin Filistinli insanların canlı canlı yandığını görünce bu serginin gelirini de ismini de amacını da tamamen onlara ithaf etmek istedim. Zulüm beni buna yönlendirdi” dedi.

Tabloları 8 ayda yaptığını aktaran Gökmen, “Aynı zamanda özel bir projemde var. Gençlerle ilgileniyorum. İlahiyatı bitirdikten sonra resmi, Kur’an’ı birleştirip gençlere ulaşmak istedim. Bu konuda ücretsiz çalışmalarım var. Gençliği geri dönüşüme, çünkü herkes kullan at, kullan at. Bunu bir iyilik hareketi olsun, israfı da önlemek adına yapmak istedim ve gençlerle çalışıyorum. Onları geri dönüşüme özendiriyorum. Resim alanımı bu yönde kullanmak istedim. Benimde bilgim yoktu, onları eğitmek için kendimi de eğitmiş oldum” diye konuştu.

Diyarbakır’da Filistin temalı serginin geliri Gazze’ye gönderilecek

“GELEN GELİRİN TAMAMINI DA GAZZE’YE, FİLİSTİN’E ULAŞTIRMAK İSTİYORUM”

Atıklar sanata dönüşüyor diye bir proje oluştuğunu kaydeden Gökmen, “Serginin içerisinde de buradan yola çıktık. Hem geri dönüşüm, hem ahşap boyama hem de tablo, üçünü birlikte birleştirip “Filistin adına, Gazze için Atıklar Sanata Dönüşüyor Projesini” uygulamaya geçirmek istedim. Gelen gelirin tamamını da Gazze’ye, Filistin’e ulaştırmak istiyorum. Burada Filistin bayrağı, Filistinli oldukları için kadınların, çocukların, insanların zulüm gördüğünü, kanlarını döktüklerini, anlatmak istedim. Bu kanlar, dünyaya hayat verip, kelebekler o hayatı bütün dünyaya yaymaya çalışıyor. Bütün kelebekler Filistin bayrağı renginde. Bunu da kendi sanatsal tarzımda, ondan esinlenerek Filistin bayrağında. Renkler; yeşil, siyah, beyaz ve kırmızı. İkisi serginin özel parçaları” şeklinde konuştu.

Serginin 3 gün açık olacağını belirten Gökmen, “Pazartesi, Salı ve Çarşamba günü gece 10.00’a kadar. Burada tablo olarak 22 parça var. Ufak tefekleri saymadım, çok yapmışım. Bunların hepsi bitmesini ve Filistin’e bir umut olarak gitmesini istiyorum. Bulunmuş olduğum AVM yönetimine, hepsine teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.