Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da ‘Eşbaşkanlık’ Krizi: Erkek Aday Dosyasını Geri Çekti

Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’nde de DEM Parti’nin YSK’ya kadın adayın ismini bildirmesi nedeniyle en yüksek oyu alan erkek aday eş başkanlığı kabul etmedi, dosyasını geri çekti.

Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’nde de

Diyarbakır’da ‘Eşbaşkanlık’ Krizi: Erkek Aday Dosyasını Geri Çekti. YSK’ya kadın aday ismi bildirilmesini kabul etmeyen erkek aday dosyasını geri çekti.

 

DEM Parti’nin Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’nde geçtiğimiz ay yaptığı eğilim yoklamasında Mahmut Ulus delegelerden 361 oy aldı. Kadın aday Semra Akyüz ise 540 oy aldı. DEM Parti uyguladığı kadın kotası nedeniyle Çınar’dan kadın aday Semra Akyüz’ün ismini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) bildirdi. Mahmut Ulus’un ise, belediye meclis üyeliği kontenjanından eş başkan olarak görev yapmasına karar verildi.

 

Dosyasını geri çekti

 

Resmi eş başkan olarak ismi YSK’ya bildirilmeyen Mahmut Ulus, meclis üyeliği kontenjanından eş başkanlık teklifini kabul etmedi. Edinilen bilgiye göre, Ulus dosyasını geri çekti. Ulus’un yerine görev yapacak eş başkanın bugün saat 15.00’a kadar netleşmesi bekleniyor.

 

Batman’da da kriz yaşanmıştı

 

Batman’da da DEM Parti, Avukat Mehdi Öztüzün yerine delegelerden en yüksek oyu alan kadın aday Gülistan Sönük’ün resmi eş başkan olmasına karar vermiş, Sönük’ün adaylığı kentte tartışma yaratmıştı.

 

Avukat Mehdi Öztüzün konu ile ilgili açıklama yaparak, “Her türlü zorluğa katlanan yurtsever halkımız bizler yerel demokrasi ile ülkenin demokratikleşeceğine inanan bir paradigmanın sahibiyiz. Bizim öncelikli hedefimiz yerelde halkın demokrasisini kurmak. Bu nedenle dünyada öncülük yapan Kürt halk önderliği projesi olan eş başkanlık bizim vazgeçilmezimizdir.

 

Bizler iki eş başkan olarak yarın beraber sahaya bir seferberlik ruhuyla sahaya ineceğiz. Bizim eksikliklerimiz oldu. O nedenle de halkımızdan özür diliyoruz. Ancak bunu sahada çok moralli ve coşkulu bir şekilde çalışarak bunu telafi edeceğimizin sözünü veriyoruz” ifadelerini kullanmıştı.