Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da DİSKİ projelerine 72 milyon avro hibe desteği!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, kent merkezi, Ergani ve Silvan’ın içmesuyu ve kanalizasyon sorunlarını çözecek 6 proje için İlbank ve JİCA’dan 72 milyon avroluk hibe desteği aldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ

Diyarbakır’da DİSKİ projelerine 72 milyon avro hibe desteği!

Altyapı yatırımlarına devam eden DİSKİ Genel Müdürlüğü, kent merkezi ile Silvan ve Ergani ilçeleri için atıksu arıtma tesisleri, içme suyu, yağmur suyu ve atıksu şebekelerine ilişkin 6 proje hazırladı. İlbank ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı’ndan (JİCA) alınan 72 milyon avroluk hibe desteği ile hayata geçirilecek proje ile Ergani ve Silvan’ın altyapı sorunları büyük ölçüde çözülmüş olacak.

ARITMA TESİSİNİN KAPASİTESİ ARTIRILACAK

DİSKİ, “Diyarbakır Merkez İçme Suyu Arıtma Tesisi 2. Kısım İlave Filitrasyon ve Durultucu Havuzları İnşaatı” ile arıtma tesisinde kapasite artırımı gerçekleştirecek.

ERGANİ’DE 522 KİLOMETRELİK İÇMESUYU VE KANALİZASYON HATTI YAPILACAK

Proje kapsamında Ergani ilçesinde “Ergani Atıksu Arıtma Tesisi”, 252 kilometrelik “Ergani İçme Suyu Şebekesi”, 270 kilometrelik “Ergani Atıksu ve Yağmur Suyu Şebekesi” yapılacak. Yağmur suyu şebeke hattı ile hem arıtma tesislerinde arıtılan su hem de yağmur suları bertaraf edilerek yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilecek.

DİSKİ diğer yandan hayata geçireceği içme suyu hattı projesi ile ilçenin 35 yıllık temiz su ihtiyacını karşılayacak. Böylelikle ilçenin su sorunu önemli ölçüde giderilmiş olacak.

SİLVAN’A ARITMA TESİSİ VE 150 KİLOMETRELİK ŞEBEKE HATTI

DİSKİ Genel Müdürlüğü, Silvan ilçesinde ise “Silvan Atıksu Arıtma Tesisi” ve 150 kilometrelik “Silvan Atıksu ve Yağmur Suyu Şebeke İnşaatı” projesi ile ilçenin geleceğine yatırım yapacak. Bu projelerin hayata geçmesi ile Silvan’ın gelecekteki altyapısı açısından önemli bir eşik geçilecek.

HALK SAĞLIĞI KORUNACAK

İlçe nüfusları, imar planları ve 2070 yılı kent verileri esas alınarak hazırlanan projelerle, Ergani ve Silvan ilçelerinin atık suları, arıtma tesislerinde çeşitli aşamalardan geçirilip arıtılacak. Arıtılan su ile halk sağlığı korunacak, çevre ve yeraltı sularının temiz kalması sağlanacak.