Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da çocuk edebiyatı üzerine söyleyişi!

Açıldığı günden bu yana düzenli bir periyotta yaptığı kültür sanat etkinliklerle dikkat çeken Şuara Kültür Sanat Kafe, hız kesmeden programlar düzenlemeye devam ediyor. 16 Eylül de öğretmen ve çocuk öykü yazarı “Mehmet Emin Eser ile Çocuk Edebiyatı” üzerine söyleyişi gerçekleştirildi.

Açıldığı günden bu yana

Songül Gök

Etkinliklerini kültür ve sanat üzerine temellendiren Diyarbakır Yazarlar ve Şairler Derneği (DİYŞAD) ve Şuara Kafe, ortak çalışmalarına devam ediyor. Sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapan ve açılışından bu yana her hafta etkinlikler düzenlemesiyle sanatseverlerin uğrak noktası olan Şuara Kültür ve Sanat Kafe, 16 Eylül de “Mehmet Emin Eser ile Çocuk Edebiyatı” söyleşisi gerçekleştirdi. Aslen Mardin Derikli olan öğretmen ve yazar Mehmet Emin Eser; toplum, ebeveyn, çocuk, öğretmen, yazar ilişkilerini ve geçmişten günümüze çocuk edebiyatının dönüşümünü detaylıca ele aldı. Eser, söyleyişinin ardından pandemi sürecinde kaleme aldığı “Çılgın Nine” son öykü kitabını çocuklara sıcak notlar bırakarak imzaladı.

“Çocuk” temalı program

Şuara Kültür ve Sanat Kafe, her hafta sonu düzenlediği etkinliklerin arasında özellikle çocuk şiir dinletileriyle ve  “çocuk” temalı programlarıyla dikkatleri üzerine topluyor. Aslen Mardin Derikli olup sınıf öğretmenliği yapan ve çocuk öyküleri yazan Mehmet Emin Eser, kitap yazımında ve seçiminde çocuklara parmak sallayan kahramanların olmamasına özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı.  Çocuk ebiyatının eğitim için değil, çocuğun keyif alacağı bir özgürlük alanı olduğunu söyleyen ve böylelikle çocuğun korkularıyla yüzleşip sorunlarıyla baş etmeyi çözebileceğini ekleyen yazar, ebeveynlerin bu nedenle kitap seçiminde çok daha hassas davranmaları gerektiğini ekledi.  Hem çocuklar hem de çocuk öykü yazarlığına yönelmek isteyenler üzerine belirli atölyeler düzenleyen M. E. Eser atölyelerinin devam edeceğini dile getirdi.

‘Çocuklar üzerine programlarımız devam edecek’

Söyleyişinin moderatörlüğünü üstlenen Diyarbakır Yazarlar ve Şairler Derneği(DİYŞAD) Başkanı İhsan İpek Cankurt ise “Söyleyişi çıkarımlarımdan diye bilirim ki çocuk edebiyatını çocuklardan önce büyüklerin tanımaları gerekir ki çocuklara daha doğru kaynaklar ulaştırabilsinler.” ifadelerini kullandı. Cankurt “Çocuklar üzerine programlarımız devam edecek ve  yazar M.E.Eser ile birlikte farklı çalışmalarımız olacaktır.” dedi.  Okurlar, yazarın pandemi sürecinde başlayıp bitirdiği ve kaleme aldığı 7. kıtabı olan  “Çılgın Nine” kitaplarını imzalatmasıyla etkinlik sona erdi.