Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da belediyeden çok eşlilere veto!

DEM Parti’nin yönettiği Ergani Belediyesi’nin imzaladığı Toplu İş Sözleşmesi’nde (TİS) kadın çalışanlara regl izni hakkı tanındı. TİS’te tanınan haklardan çok eşliler faydalanamayacak.

DEM Parti’nin yönettiği Ergani

Diyarbakır’da belediyeden çok eşlilere veto!

31 Mart seçimlerinde DEM Parti’nin yönetmeye başladığı Ergani Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı. Sözleşme önümüzdeki yılın 31 Aralık gününe kadar geçerli olacak.

Ergani belediyesi ve Tüm Bel-Sen arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesinde kadınların regl döneminde bir gün izin kullanma hakkı garantiye alındı.

Ayrıca, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde; engelli çalışanların da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda birer (1) gün idari izinli sayılması imza altına alındı.

Kadın çalışanlar da ayda bir gün regl izni kullanabilecek. Çalışanların tümüne, yılda dört defa ikramiye güvencesi, kreş yardımı, yol yardımı ve gıda yardımı gibi birçok mali hak güvence altına alındı.

ÇOK EŞLİLERE VETO

Ergani Belediyesi ile TÜM- BEL-SEN arasında imzalanan ve çalışanlara geniş haklar tanıyan sözleşmeden birden fazla evliliği olan personel (çok eşli) sözleşmeden faydalanamayacak