Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da anne, engelli 4 çocuğuyla sokakta kaldı!

Diyarbakır’da kocası tarafından 5 yıl önce terk edilen ve zihinsel engelli 4 çocuğuyla, herhangi bir geliri olmadan sefalet içinde yaşamlarını sürdürmeye çalışan Revşan Özdemir, kentteki aşırı yağış sonrası kiracı olarak kaldıkları derme çatma harabe evlerinin su basmasıyla evsiz kaldı. İlk müdahaleyi yapan Mahalle Muhtarı Mehmet Çoban, Diski’yi aramalarına rağmen gelmediğini, ailenin var olan birkaç eşyasının da su altında kaldığını söyledi. Geçici bir süreliğine belediye konuk evine yerleştirilen Özdemir ailesi, kendilerine yardım eli uzatılmasını bekliyor.

Diyarbakır’da kocası tarafından 5

Berivan Kılıç

Türkiye’de yaşayan toplumun genel çoğunluğu, ekonominin kötü olduğundan bahsederken, buna eşdeğer olarak, yoksulluk ve kötü yaşam koşulları giderek artıyor. Kış aylarının gelmesiyle, daha zorlu hale gelen geçim sıkıntısı Diyarbakır’da yaşayan bir aileyi derinden etkiledi.

 

YAŞAM SAVAŞI VERİYORLAR

Kocası tarafından terk edilen Revşan Özdemir, engelli olan 4 çocuğuyla herhangi bir geliri olmadan komşularının zaman zaman verdiği yardımlarla ailesini ayakta tutmaya çalıştı. Kocası tarafından terk edildiğinde anne babası, “çocuklarını bırak gel sana bakarız” teklifini reddeden mağdur kadın, yaklaşık 5 yıldır engelli çocuklarıyla adeta yaşam savaşı veriyor.

KİRALIK EVLERİNİ DE KAYBETTİLER

Düşe kalka da olsa verdikleri yaşam mücadelesini sürdüren Revşan Özdemir ve engelli 4 çocuğu, Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesi Peyas Mahallesi’nde harabeyi andıran kiralık evlerinde bir darbe de kentte önceki gün aşırı yağıştan yedi. Her tarafından su alan evlerini su basan aile harabe de olsa başlarını sokacak evlerini de kaybetti.

“3-5 YATAK YORGAN VARDI ONLAR DA GİTTİ”

Gündüz bazı ihtiyaçları için dışarı çıkan Revşan Özdemir, akşama doğru evine geldiğinde evini su basmış bir şeklide gördü. Çocuklarının kovalarla evdeki suyu tahliye etmeye çalıştığını ancak başarılı olamadığını kaydeden Özdemir, “Dışarda işim vardı akşama doğru eve geldiğimde evimi su basmıştı, çocuklarım küçük olduğu için kovalarla suyu çıkarmaya çalışmışlar. Ben evi böyle görünce hemen eşyalarımı dışarıya attım ıslanmasınlar diye, ama dışarda da yağmur yağıyor. 3-5 yatak yorgan vardı onlar da gitti” dedi.

“GİDECEK YERİM ÇALACAK KAPIM YOK”

Tek gelirinin çocuklarının engelli maaşları ve sosyal yardımlar olduğunu anlatan Revşan Özdemir, “5 yıldır 4 çocuğumla yalnız yaşıyorum, eşim bizi bırakıp gitti. Zihinsel engelli evlatlarının maaşıyla evimizin kirasını ödeyip geçinmeye çalışıyoruz. Gidecek yerim çalacak kapım yok.  Eşim bizi bıraktığında ailem, “çocuklarını bırak gel biz sana bakarız” dedi ama bir anne evlatlarını nasıl bırakabilir ki, ne koşulda olursa olsun çocuklarımı bırakmam. Evi su bastığı için çocuklarımla dışarda kaldık, muhtarlığa haber verdim. Sağ olsun bizi belediye konuk evine yerleştirdi. Önümüz kış ne yapacağımı nereye gideceğimi bilmiyorum. Yetkililere sesleniyorum lütfen sesimi duyun” dedi.

MAHALLE MUHTARI: DİSKİ’Yİ ARADIĞIM HALDE GELMEDİ

Aşırı yağışlardan sonra, alt yapı yetersizliği ve evinin önünde yer alan kanalizasyon kapağı patlaması sonucu evleri su basan Özdemir ailesine ilk yardımı yapan Peyas Mahalle Muhtarı Mehmet Çoban, muhtar olarak elinden gelen tüm çabayı gösterdiğini söyledi. Olayı öğrenir öğrenmez ilk olarak DİSKİ’yi aradıklarını kaydeden Muhtar Çoban, “Diski geleceğiz demesine rağmen gelmedi. Aile zaten olmayan birkaç eşyası da su altında kaldı” dedi.

 

MAHALLE MUHTARI: BU AİLEYE SAHİP ÇIKMAK GÖREVLERİMİZ ARASINDA

Özdemir ailesini geçici bir süreliğine Büyükşehir Belediyesi’ne ait konuk evine yerleştirdiğini anlatan Muhtar Çoban, “Üç gündür mahallemde yaşayan bu ailenin evini su basmış durumda. Aileyi Büyükşehir Belediyesi’nin konuklar için ayırdığı yere götürüp yerleştirdim. Bu aile burada nasıl yaşayacak, kimse ilgilenmiyor, ev berbat durumda. Zorda kalmış bu aileye sahip çıkmak görevlerimiz arasında. Bütün yetkililere sesleniyorum aileye bir yardım eli uzatılsın, en azından ev bulup bir yıllık kirasını karşılayalım” diyerek yetkililere seslendi.

 

🎬    🎬     HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK  İÇİN TIKLAYIN    🎬    🎬