Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da 1400 yıllık altın yazmalı dini motifli deri kitap ele geçirildi

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’nca yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde 1400 yıllık altın yazmalı dini motifli deri kitap ele geçirildi

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’nca

Diyarbakır’da 1400 yıllık altın yazmalı dini motifli deri kitap ele geçirildi. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’nca yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde 1400 yıllık altın yazmalı dini motifli deri kitap ele geçirildi

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, jandarmanın istihbarı çalışmalar neticesinde 1400 yıllık altın yazmalı dini motifli deri kitap ele geçirildiği belirtildi.

 

Açıklamada, “Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığınca yapılan planlı ve istihbari çalışmalar neticesinde; Bağlar ilçesi Batıkarakoç Mahallesine 21 A** *** plakalı araç ile 1400 yıllık İbranice yazılı (Altın Yazmalı) dini motifli deri kitabın getirileceği ve söz konusu kitabın aynı yerde satılacağı yönünde bilgi elde edilmiştir. 08 Aralık 2023 günü icra edilen operasyon neticesinde (4) şüpheli şahıs yakanlamıştır.

Şüpheli şahısların aracında yapılan kontrolde; dini motifli ahşap muhafaza içerisinde (17) sayfa olan altın yazmalı kitap ele geçirilmiştir. Yakalanan (4) şüpheli şahıs adli işlemleri tamamlamak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiştir.

Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik yürütülen adli ve mülki görevlere artan bir azim ve kararlılıkla aralıksız olarak devam edilecektir” denildi.

Uğur KASİOĞLU