Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da 1. Dicle Belgesel ve Kısa Film Festivali başladı

Akademi ve sanat dünyasını Diyarbakır’da buluşturan 1. Dicle Belgesel ve Kısa Film Festivali sinemaseverlerle buluştu.

Akademi ve sanat dünyasını

Kısa film festivali sinemaseverlerle buluştu. Festivale yönetmenler, dizi ve sinema oyuncuları, yapımcılar, eleştirmenler ve akademisyenler katıldı.

Damla TÜRK

15 Temmuz kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen festivale Dicle Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, Sinema Araştırmacıları Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Doç. Dr. Zuhal Akmeşe Demir, yerli ve yabancı yönetmenler, dizi ve sinema oyuncuları, yapımcılar ve sinema eleştirmenleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Diyarbakır’ın kültür sanat alanı için önemini bir kez daha hatırlatacak

 

Sinema Araştırmacıları Kültür ve Sanat Derneği Doç. Dr. Zuhal Akmeşe Demir ve Festival Başkanı hayalini gerçekleştirdiği dernek ve festivalde emeği geçenlere teşekkür ederek, Diyarbakır’da düzenlenecek bir belgesel ve kısa film yarışmasının kentin dünya ve Türkiye kültür sanat alanı için önemini bir kez daha hatırlatacağını vurguladı.

kısa film

“En iyi tanıtım, görsel sanatlar ve sinemadır”

 

Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç ise “Sinema bize kim olduğumuzu nerde durduğumuzu, düşünce dünyamızı gösterir. İnsanımızı ve toplumumuzu tanımamızı sağlar. Sinema aslında biziz, kendimiziz” diyerek, “Doğa, inanç ve kültür turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olan Diyarbakır’ımızın, daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla, kültür ve sanat çalışmalarına ağırlık vermekteyiz. Dolayısıyla en iyi tanıtım, görsel sanatlar ve sinemadır” dedi.

 

kısa film

“Sanat olmadan Medeniyet inşa edilmez”

 

Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin de “Sanat olmadan Medeniyet inşa edilmez” diyerek, sanatın bilim kadar gerekliliğinden bahsetti ve yaptığı çalışmalardan örnekler verdi. Türkiye’yi ileriye götürecek olanın sanat ve bilim olduğunun da altını çizen Prof. Dr. Şahin “Sanatçı, bir milletin kaynağı. Medeniyet, üç sacayağı üzerine kurulur; sanatsal inovasyon, sosyal inovasyon ve teknik inovasyon” dedi.

 

Kısa film

Açılış konuşmalarının ardından Finalist filmlerin gösterimini içeren bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

 

Açılış töreni plaket takdimi ile son buldu.

 

Festival kapsamında üç gün boyunca farklı ülkelerden gelen kurmaca, belgesel, animasyon ve deneysel kategorilerinde kısa filmlerin yarışacak, panel, senaryo ve sinema atölyeleri, ücretsiz film gösterimleri festival takipçileriyle buluşacak.