Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır Ziraat Odası DEDAŞ’ı suçladı: Bakım yapmadı!

Diyarbakır’ın Çınar İlçesi ile Mardin’in Mazıdağı İlçesi arasındaki bölgede çıkan yangının enerji kurumunun yenilemediği elektrik tellerinden çıktığı iddia edildi.

Diyarbakır’ın Çınar İlçesi ile

Diyarbakır Ziraat Odası DEDAŞ’ı suçladı: Bakım yapmadı!

Diyarbakır’ın Çınar İlçesi ile Mardin’in Mazıdağı İlçesi arasındaki ekili alanda çıkan yangında 5 kişi yaşamını yitirdi, 10’u ağır 40 kişi yaralandı. Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su’nun “anız yangını” olarak duyurduğu yangınla ilgili köylülerden farklı iddialar geldi.

ELEKTRİK TELİ KOPTU

Sosyal medyaya düşen bir videoda, yangını gören bir köylü o anları şöyle anlattı: “DEDAŞ’ın kurumlarını aklamak için anız yangını deyip, köylüye suçu atıyorlar. Ben gerekirse mahkemeye gider ifade de veririm. Yangını ilk gören benim. Yangın elektrik tellerinden çıktı. Köyün mezarlığının tam dibinde çıktı. Tarla ile alakası yok. Anızlara, ekili alanlara sonradan sıçradı. Yangının sebebi 40 yıllık elektrik altyapısının yenilenmemesi. DEDAŞ’a defalarca dilekçe verdik, şifahen söyledik. Çınar’ın başka köylerinde de elektrik tellerinden kaynaklanan yangınlar çıktı.”

‘DEDAŞ BİZİ DİNLEMEDİ’

Diyarbakır Ziraat Odası Başkanı Cevat Delil de, yaptığı yazılı açıklamada yangının elektrik tellerinin kopması sonucu çıktığını ifade etti. Delil’in açıklaması şöyle: “Dilimiz Çınar İlçesi Köksalan kırsal mahallesinde saat 22.15’te elektrik tellerinin kopması sonucu başlayan yangın rüzgarın şiddeti ile Yazçiçeği, Bağacık, ve Ağaçsever mahallelerini etkileyen yangın, Mardin Mazıdağı İlçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahallesi istikametine doğru da ilerlemiş, ancak ekiplerin ve vatandaşlarımızın yoğun çalışması sonucu tamamen kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Defalarca uyarmamıza rağmen DEDAŞ elektrik kablolarının kopmaması için gerekli kontrolleri (bakım ve onarım) yapmamıştır. Çiftçilerimize geçmiş olsun diyoruz. Tarım Bakanlığımızı ve Enerji Bakanlığımızı yangın olayından dolayı ivedi bir şekilde DEDAŞ’ı denetlemeye davet ediyoruz.”

BARO SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Diyarbakır Barosu da yangınla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Yangının çıkış sebebi ile müdahalede geç kalındığı iddialarının soruşturulmasını istedi.