Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır Valiliğinden yangın taziyesinde darp iddialarına ilişkin açıklama!

Diyarbakır Valisi Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi arasında yaşanan arazi yangınında hayatını kaybeden vatandaşların taziyesine katılmış ve orada tartışma yaşandığına dair iddialar yayınlanmıştı. Diyarbakır Valiliği bir açıklama yaparak darp iddialarını yalanladı.

Diyarbakır Valisi Çınar ilçesi

Diyarbakır Valiliğinden yangın taziyesinde darp iddialarına ilişkin açıklama!

Diyarbakır Valisi  ve beraberindekilerin, Çınar’daki yangın felaketinde hayatını kaybedenlerin taziyesine katıldığı ve  bir gencin darp edilidği iddia edilmişti.

Diyarbakır Valiliği yaşananlara ilişkin bir açıklama yayınladı. Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

“Bazı sosyal medya hesapları ile basın yayın organlarında yer alan “Yangın bölgesinde valiye ‘yalan söylüyorsunuz’ diyen genç darbedildi” iddiası kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

Valimiz Sayın Ali İhsan Su 22.06.2024 günü Köksalan ve Yazçiceği Mahallelerinde; İlimiz Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi arasında yaşanan arazi yangınında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın taziyesine katılmıştır.

Valimiz Su, taziye programı sırasında ailelerin acılarını paylaşmış, gerekli destek ve yardımların sağlanması için çalışmaların sürdüğünü ifade etmiştir.

Ziyaret esnasında taziye yerinde bulunan bir vatandaş tepkili söylemlerde bulunmuş, cenaze yakınları da yapılan bu tepkinin kendilerine yönelik bir hakaret olduğunu dile getirmişler, taziye yerinde bu şekilde söylemlerin doğru olmadığını ifade etmişlerdir. Sayın Valimizin korumaları ile S.Ç. arasında herhangi bir darp olayı yaşanmamıştır.

Devletimiz, tüm kurumlarıyla yangında mağdur olan vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edecektir.

Yaşanan yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.