Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır dün cehennemi bugün cenneti yaşıyor

Dün sağanak yağış sebebiyle bir çok ilçesinde hayatı durma noktasına getiren ani su basmaları ve selin beraberinde fırtınanın da etkili olduğu Diyarbakır güne başlarken güneş yüzünü gösterdi. Dün yaşanan olumsuz hava koşullarında deyim yerindeyse cehennemi yaşayan Diyarbakırlılar güneşli bir havanın hakim olduğu bugün adeta cenneti yaşıyor.

Dün sağanak yağış sebebiyle

Uğur KASİOĞLU

Geçtiğimiz günlerde AFAD ve Meteoroloji’nin Diyarbakır’ın da içinde bulunduğu 72 il için sağanak yağış  ve fırtına gibi olumsuz hava koşullarının hakim olacağına dair uyarılarda bulunmuştu. Bir çok kentte sel, heyelan, ve fırtına yaşandı. Kötü hava koşullarından ötürü meydana gelen sellerde Diyarbakır’da 1, Batman’da 4, ve Zonguldak’ta 4 kişi olmak üzere toplamda 9 vatandaşımız hayatını yitirmişti.

 

Bugün güneşli bir havanın hakim olduğu Diyarbakır’da dün yaşanan sağanak yağış ve fırtınadan eser yok. Güneşli havayı fırsat bilen Diyarbakırlılar günün tadını çıkardı. Tarihin kokusunu içine çekmek isteyen çok sayıda yerli ve yabancı turist Sur ilçesine akın etti.

Açık hava müzesini andıran tarihi Sur ilçesinde turistler ve vatandaşlar, bin yılı aşkın bir geçmişe sahip olan Ulu Cami başta olmak üzere bir çok tarihi yapıyı ziyarette bulunarak tarihin içinde yolculuğa çıktılar.