Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden o gazete hakkında suç duyurusu!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yeni Şafak gazetesinin “Kandil Diyarbakır’a Kayyum Atamış” haberi ve haberi yazan Aybike Eroğlu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Yine Basın Konseyine gazete ve muhabir hakkında işlem yapılması için başvuru yapıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yeni

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden o gazete hakkında suç duyurusu!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tüzel kişiliği adına, Yeni Şafak gazetesi ve internet yayınının 09.06.2024 tarihinde Aybike Eroğlu imzasıyla yayınladığı “Kandil Diyarbakır’a kayyum atamış” başlıklı haber nedeniyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

Suç duyurusunda Büyükşehir Belediyesinin üst düzey yönetici ve çalışanlarına yönelik haksız ve gerçeğe aykırı ithamlarda bulunma, hedef gösterme, kişilik hakları ve masumiyet karinesini çiğneyerek iftiralarda bulunulması nedeniyle ilgili gazete ve muhabir hakkında TCK 217 / A bendi kapsamında hukuki sürecin başlatılması talep edildi.

‘KAYYUM ATANMASINA ZEMİN OLUŞTURULUYOR’

Dün akşam saatlerinde Eş Başkanlar Serra Bucak ve Doğan Hatun adına yapılan suç duyurusunda “(…) asılsız suçlamaların kayyum atamasına zemin oluşturmak için bilinçli olarak ve örgütlü bir şekilde yapıldığına yönelik ciddi şüphelerimiz bulunmaktadır” denilerek bu husussun özellikle soruşturulması talep edildi.

Yeni Şafak gazetesinin hedef gösterdiği bürokratlar ve kurum çalışanları da ayrı ayrı suç duyurusunda bulundu.

BASIN KONSEYİNE BAŞVURU YAPILDI

Büyükşehir Belediyesi adına ayrıca kurumsal kimliğin zedelenmesi, yönetimdeki kamu görevlilerinin hedef gösterilmesi, kişilik haklarını çiğnenmesi, masumiyet karinesinin göz ardı edilmesi, söz hakkının kullandırılmaması, karalayıcı ve peşinen suçlu ilan etmekten dolayı ilgili gazete ve muhabir hakkında Basın Konseyine başvuru da yapıldı.