Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ‘Temizlik Kampanyası’ başlatacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Amed Temizlik Kampanyası düzenliyor. Çok dilli hazırlanan kampanya kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 5

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ‘Temizlik Kampanyası’ başlatacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle çevre temizliğine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Amed Temizlik Kampanyası düzenliyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda merkez ilçe belediyeleri ile birlikte yapılacak kampanya, 5 Haziran Çarşamba günü saat 10.00’da Dağkapı Meydanı’nda başlayacak.

TİŞÖRT, ŞAPKA VE EL BİLDİRİLERİ DAĞITILACAK

Sur, Yenişehir, Bağlar ve Kayapınar Belediyesinin eş başkanları, meclis üyeleri, daimi encümenler, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve genel sekreter yardımcıları, ilgili daire başkanları ve müdürlerin katılacağı etkinlikte yurttaşlarla bir araya gelinecek. Katılımcılar kampanya için hazırlanan tişört, şapka ve el ilanları, çöp dökme saatiyle ilgili afişler de dağıtılacak.

HEDEF KİTLE ÖĞRENCİLER

Program kapsamında, Bağlar ilçesi Hatboyu Caddesi’nde saat 13.00, Kayapınar ilçesi Rojava Parkı’nda ise saat 15.00’te benzer etkinlik yapılacak.

İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin hedef kitle olarak belirlendiği kampanyaya, üniversite öğrencileri, sivil toplum örgütleri, muhtarlar, din insanları ve dernekler de destek verecek.

‘AMED’İ SEVİYORUM KİRLETMİYORUM’

Kampanyada, Türkçe ve Kürtçe (Kurmancî-Zazakî) hazırlanan “Amed’i seviyorum kirletmiyorum, Ez ji Amedê hez dikim qirej nakim, Ez Amedê ra hes kena leymin nêkena” sloganları kullanılacak.

TANITIM FİLMİ HAZIRLANDI

Kampanya kapsamında kentin farklı kesimlerinden isimlerin yer aldığı bir tanıtım filmi de hazırlandı. Filmde yayıncı, yazar, müzisyen, aktivist, dengbej, barış annesi, din insanı ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra kentin kadim dinlerinden olan Keldani, Ermeni ve Süryani cemaatinden farklı yüzler de yer aldı. Böylelikle kentin çok dilli, çok kültürlü yapısı yansıtıldı. Film Büyükşehir Belediyesinin web sayfasının yanı sıra, led ekranlarda, sosyal medya mecralarında paylaşılacak.