Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır Barosu Kürtçe ifade almayan hakimi  şikayet etti

Diyarbakır Barosu, Kürtçe ifade almayan ve mahkeme salonunu terk eden hakimi Hakimler ve Savcılar Kurulu’na şikayet etti.

Diyarbakır Barosu, Kürtçe ifade

Amida Haber’de yer alan habere göre, Diyarbakır Barosu HSK’ya verdiği şikayet dilekçesinde, Diyarbakır İnfaz Hakimliği’nde ifade alma işlemi sırasında, Kürtçe savunmaya izin vermeyen ve salonu terk eden hakim hakkında “adil yargılama hakkını ilkesini engelleyecek şekilde görevini kötüye kullanma ve hukuka aykırı olarak avukat beyanlarını tutanağa geçirmeme” suçlamasıyla işlem yapılması istendi.

İFADE İŞLEMİNİ SONLANDIRDI

 

Şikayet dilekçesinde şu ifadelere yer verildi: “İlk bağlanan şahıs kendisine kimlik bilgileri sorulduğunda şahsın ‘Tercüman istiyorum’ demesi üzerine, hakim ‘Bir sakin ol, ideolojik tartışmaya gerek yok, kimlik bilgilerini soruyoruz’ hitabı ile zorla Türkçe beyan vermesini istemiş, şahsın ‘Tercüman yok ise beyan vermek istemiyorum’ demesi üzerine ifade alma işlemini sonlandırmıştır.

 

AVUKATI DA SUÇLADI

 

Aynı hakimin Kürtçe ifade vermek isteyen müvekkilden dolayı avukatı da suçladığına dikkat çekilen dilekçede, “SEGBİS’le bağlanacak ikinci şahıs gelene kadar hakim avukata yönelik ‘Siz geldikten sonra bu gerginlik oldu, ben sabahtan itibaren ifadelerini alabiliyordum şeklinde ithamda bulunmuş ve meslektaşlarımızın konuşmasına dahi izin vermemiştir. Şahıslara yönelik olarak da ‘Ellerinde silah olsa bizi öldürecekler, anadilde savunma istiyorlar’ şeklinde ayrımcı söylemde bulunmuştur” denildi.