Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır Bağlar’da kadınlara özel mesleki kurslar

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi Belediyesi, seçim sonrası ulaştığı kadınların talepleri doğrultusunda birçok meslek edindirme kursu açtı.

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi Belediyesi,

Diyarbakır Bağlar’da kadınlara özel mesleki kurslar! Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi Belediyesi, seçim sonrası ulaştığı kadınların talepleri doğrultusunda birçok meslek edindirme kursu açtı.

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Diyarbakır’ın Bağlar Belediyesi, Bağcılar Mahallesi’nde bulunan Bağ Evi’nde kadınlar için meslek edindirme kursları başlattı. Bağ Evi çalışanları, mahalledeki kadınlara tek tek ulaşarak, ihtiyaçları ve taleplerini tespit etti.

Ardından talepler doğrultusunda çocuklar için oyun alanı, meslek edindirme kursları başlatıldı.  30 kadın, Bağ Evi’nde başlatılan ve 3 ay devam edecek olan kurslardan faydalanıyor. Kurslara katılan kadınlar, atölye saatlerinde çocuklarını oyun odasına bırakıp rahat bir şekilde eğitim alabiliyor. Ayrıca çocuklar için oyun odalarında etkinlikler düzenleniyor.

Kurslara yoğun ilgi

Kadın politikalarında büyük tahribatlar yaratıldığını ve çalışanlarla bu tahribatları gidermeyi çalıştıklarını söyleyen Bağlar Belediyesi Kadın ve Aile Genel Koordinatörü Emine Baştaş, adımlarını kadınların talepleri doğrultusunda attıklarını söyledi.

Kadınların talepleri doğrultusunda Bağ Evi’nde dikiş, okuma-yazma, kuaförlük kursları, çocuk oyun odaları, gençler için de piyano, bağlama, erbane gibi enstrümanlara dair kursları açtıklarını aktaran Baştaş, kurslara yoğun bir ilgi olduğunu da sözlerine ekledi.

Evlere misafir oluyorlar

Bu çalışmalar yanı sıra hafta da iki günde kadınların evlerine misafir olduklarını söyleyen Baştaş, “Kadınların yaşadıkları sıkıntılarını, beklenti ve taleplerini alarak, onları ekonomik hayatın içine kazandırmak, kadınları kapatıldıkları evlerden çıkarmak için onları dinliyoruz.

Çünkü kadınlar evde çocukla, yemek gibi işlerle ilgilenirken, kendilerine zaman ayıramıyorlar.  Ama kadınlar buraya gelince hem kendileri hem de çocuklar güzel vakit geçirip etkinlikler yapabiliyorlar. Bu da onlara bir nefes aldırıyor” dedi. İlerleyen süreçlerde kadınların yaptıkları üretimleri kadın pazarlarında açılan standlarda satmayı planladıklarını da aktaran Baştaş, bunun içinde çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

40 yaş üzerindeki kadınların kurslara yoğun ilgi gösterdiğinin altını çizen Baştaş, bunun sebebinin ise kadınların bugüne kadar hep ev kapatılması ve bastırılmasından kaynaklandığını söyledi.  Baştaş, çalışmalarını devam ettireceklerinin altını çizdi.