Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dicle Üniversitesinde ‘Mutfakta Sıfır Atık’ paneli

Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde düzenlenen “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Dicle Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde “Mutfakta Sıfır Atık” paneli düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı

Dicle Üniversitesinde ‘Mutfakta Sıfır Atık’ paneli

“Mutfakta Sıfır Atık” Paneline  Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Sabahattin Genç, Üniversitemiz Diyarbakır Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Aytaç Coşkun, Dicle Üniversitesi öğretim elemanları, öğrencileri ve kamu kurumlarının temsilcileri katıldı.

Diyarbakır Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğr. Gör. Nesrin Savaş moderatörlüğünde gerçekleşen panele Aşçılık Programı Öğr. Gör. Cüneyt Ateş, TAŞPAKON Genel Sekreteri ve DOĞAPAFED Başkanı Araştırmacı Yazar Ali Geyik ve Executive Chef Özgür Nivan Kayacan panelist olarak katıldı.

Özgür Nivan Kayacan, özellikle otel mutfaklarında sıfır atık uygulamaları ve geleneksel pişirme teknikleri hakkında bilgilerini ve uluslararası alandaki tecrübelerini paylaştı.

Dicle Üniversitesinde ‘Mutfakta Sıfır Atık’ paneli

Buğdayın hem Diyarbakır mutfağındaki hem de insanın yaşamındaki önemine değinerek sözlerine başlayan Öğr. Gör. Cüneyt Ateş, coğrafi işaretlerin sıfır atık ve sürdürülebilirlik kapsamındaki önemine değindi.

Ali Geyik ise yapmış olduğu sürdürülebilirlik uygulamalarından ve tecrübelerinden örnekler vererek, sürdürülebilir gastronomi konusunda yapılacaklara ilişkin önerilerde bulundu.

Panel kapsamında ayrıca Diyarbakırlı kadınlar tarafından Somut Olmayan Kültürel Miras Türkiye Ulusal Envanterinde bulunan Diyarbakır “şa’re kesme” geleneği tanıtıldı. Bu kapsamda, hem şa’re kesme geleneğinin gösterimi yapıldı hem de şehriye ile ilgili bilgiler verildi.

Panel, soru-cevap ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.