Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dicle Üniversitesinde geleneksel el sanatları sergisine yoğun ilgi

Dicle Üniversitesinde “Geleneksel El Sanatları Kaligrafi Sergisi” düzenlendi.

Dicle Üniversitesinde "Geleneksel El

Dicle Üniversitesinde geleneksel el sanatları sergisine yoğun ilgi

Dicle Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı kurslarda yıl boyunca eğitim gören kursiyerler, yıl sonu olması münasebetiyle “Geleneksel El Sanatları Kaligrafi Sergisi” düzenledi. Eğitmen Suna Eroğlu nezdinde düzenlenen kurslara katılım sağlayan 25’e yakın kursiyerler Geleneksel El Sanatları kurslarımızda yapılan çalışmaları Rektörlük Fuaye alanında sergiledi.

Her yaştan kursiyeri birleştiren kurslar tarafından açılan sergi, misafirlerin ilgi odağı oldu.

Serginin açılışına Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ezeli Azarkan, Genel Sekreter M. Sıddık Teksin, SKS Daire Başkanı Hacı Cebe, Daire Başkanları ve Müdürler, akademisyenler, idari personeller, kursiyer yakınları ve öğrenciler katıldı.

 

SANAT İNSANLARI BİR ARAYA GETİREN GÜÇLÜ BİR ARAÇ

Açılış töreninde yaptığı konuşmada Geleneksel Türk el sanatlarının zenginliğini vurgulayan Rektör Karakoç, sanatın insanları bir araya getiren güçlü bir araç olduğunu belirtti ve öğrencilerini sanatla ilgilenmesi için teşvik ettiklerini söyledi. Rektöre, sergi hatırası olarak el yapımı gramofon hediye edildi.

Söz konusu sergide Türk el sanatlarının farklı alanlarından örnekler sergilenirken ilgili örnekler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Türk kültürünün ve sanatının tanıtılmasına katkıda bulunan sergi ekibi, yaptıkları açıklamalarda bu tür etkinliklerin devam etmesinin önemine dikkat çekti.

İdari personel ve öğrencilerden oluşan müzik ekibinin dinletisi de büyük beğeni toplarken, sergi sayesinde ortaya çıkan güzel çalışmaların gençler tarafından görülmesi, kurslara kayıt ve devam için teşvik unsuru olması amaçlanıyor.