Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DESOB’dan açıklama: Tüm Diyarbakır sanayi esnafına projede yaaer verilecek

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (DESOB) 1.2. ve 3. Sanayi Sitelerinde yer alan esnaflar ile imalatçıların yapımı başlanan yeni sanayi sitesine taşınmalarına yönelik açıklama yapıldı.

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar

DESOB’dan açıklama: Tüm Diyarbakır sanayi esnafına projede yer verilecek

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (DESOB) yapılan açıklamada, noter onaylı tahliye taahhüdü ile teslim anında boşaltma şartını kabul eden tüm esnaflara mevcut yeni projede yer verileceği belirtilerek, bunun sanayi site yöneticileriyle yapılan toplantılar neticesinde tüm esnafları kapsamak üzere iletildiği ifade edildi.

DESOB’dan 1. 2 ve 3. Sanayi Siteleri ve imalatçı esnafların şehir dışına çıkarılmasına yönelik çalışmalar ve projeler kapsamında yaptığı açıklama şu şekilde:

“Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliğimizce uzun yıllardır yapımı için tüm resmi işlemlerine başlanılan; 1. 2 ve 3. Sanayi Siteleri ve imalatçı esnaflarımızın şehir dışına çıkarılmasına yönelik çalışmalar ve projeler kapsamında 2023 yılında ilgili Bakanlık ve il Valiliğimiz tarafından projenin denetlenmesi ve işin yürütülmesinin tarafımızca yapılması şartıyla yapı kooperatiflerine ilgili sanayi esnafının taşınması amacıyla satışı yapılmıştır.

DESOB'dan açıklama: Tüm Diyarbakır sanayi esnafına projede yaaer verilecek

ŞARTI KABUL EDEN TÜM ESNAFLARA PROJEDE YER VERİLECEK

Tapu tescili ile yapı ruhsatı başta olmak üzere tüm resmi işlem ve izinlerin kooperatifler tarafından alındığı ve inşaat çalışmalarına başlanıldığı, söz konusu bu alanda; 1.2. ve 3. Sanayi Sitelerinde yer alan esnaflar ile imalatçılarımızın mevcut yerlerini ekte sunulan noter onaylı tahliye taahhüdü ile teslim anında boşaltma şartını kabul eden tüm esnaflara mevcut yeni projede yer verileceği hususu, defalarca yapılan toplantılar ile ilgili sanayi site yöneticilerine tüm esnafları kapsamak üzere iletilmiştir.

Ekonomik alanda faaliyet gösteren ve kamu tüzel kişiliğe haiz bir sivil toplum kuruluşu olan birliğimiz;

Projenin yetkili yürtücü kurumu DESOB’dur

Şehir içinde kalarak hem görüntü hem gürültü kirliliğine sebep olan ve şehir trafiğini ciddi anlamda engelleyen mevcut sanayi siteleri ve diğer tüm imalatçılarımızın şehir dışına taşınması ile daha düzenli, nizami ve daha ekonomik bir sanayi sitesinin şehrimize kazandırılmasını amaçlamaktadır.

Yukarıda kısaca açıkladığımız tüm bu hususlar çerçevesinde, herhangi bir karmaşa sonucu ilgili esnaflarımızın bilgi kirliliği yaşamaması adına söz konusu bu projede yetkili ve yürütücü kurumun DESOB olduğunu, ekte belirtilen taahhütnameyi noter onaylı olarak sunan bütün işletmelere bu alanda yer verileceği hususunu kamuoyuna ve değerli esnaf sanatkârlarımıza saygılarımızla arz ederiz.