Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çağrısına Koşanlar Projesi” Diyarbakır final programı düzenlendi

İdeal Eğitim Vakfı’nın İslam davasının öncü şahsiyetlerini, genç nesillere ve kuşaklara tanıtma projesi olan “Çağrısına Koşanlar Projesi”nin Diyarbakır final programı ve ödül töreni gerçekleştirildi.

İdeal Eğitim Vakfı'nın İslam

“Çağrısına Koşanlar Projesi” Diyarbakır final programı düzenlendi

Her sene bir öncü şahsiyeti genç nesillere aktarmaya çalışan İdeal Eğitim Vakfı (İDEV), bu yıl hazırladığı ‘Adın Selahaddin’ kitabını okuyanlara yönelik yarışma düzenledi. Pilot uygulama olarak seçilen Diyarbakır’daki programın diğer şehirlerde de devam ettirilmesi planlanıyor.

Merkez Yenişehir ilçesi Öğretmenevi Konferans Salonunda düzenlenen program, Hafız Muhammed Emin Yılmaz’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Sinevizyon gösterimi ile devam eden programda Özlem Ajans sanatçıları ezgi ve marşlar seslendirdi.

Programda bir selamlama konuşması yapan İdeal Eğitim Vakfı Başkan yardımcısı ve aynı zamanda “Çağrısına Koşanlar” projesinin ilk kitabı olan “Adın Selahaddin” kitabının yazarı Medeni Taş, Uhud Savaşında amcasını şehid veren Hazreti Peygamber Aleyhisselatu Vesselam’ın hüzünlü hali ile bugün Gazze’de devam eden soykırım karşısında sebat eden Filistinlilerin durumuna dikkat çekerek kaleme aldığı “Adın Selahaddin” kitabının amacını anlattı.

Tarihin tekerrürden ibaret olduğunu vurgulayan Taş, Hazreti Hamza’nı şehid edilişi anını aktararak “Uhud dendi mi akla Musab, Enes bin Nadr, Hazreti Hamza ve daha nice şehitler gelir. Uhud meydanından şehit üstüne şehit haberleri gelirken Hazreti Peygamber amcası Hazreti Hamza’yı göremiyor. Amcasından haber alabilmek için ilk başta Haris bin Sımme’yi, sonrasında Hazreti Ali’yi gönderiyor. Hazreti Ali gidip amcasının şehit olmuş bedenini görünce Peygamberimizin Hazreti Hamza’nın parçalanmış mübarek cesedini görmesini istemiyor ama engel de olamıyor.” dedi.

“Kudüs’lü anneler feryat ediyor, ‘Neredesin ey Selahaddin’ diyor”

Taş, “Hazreti Peygamber, Hazreti Hamza’nın başına gelip ağlıyor. Allah Resulü, Hazreti Hamza’nın cenaze namazını kılıyor. Hazreti Hamza’nın cenaze namazı 71 defa kılınıyor. Sahabe Medine’ye döndüğünde Ensar ailelerin her biri kendi taziyelerini kururken Hazreti Peygamber başını kaldırıp Hazreti Hamza’nın evine bakıyor, gelen giden kimseler yok. Hazreti Hamza’nın mazlum cesedi gibi taziyesi de mazlum ve sahipsiz. Sahabe Efendimizin mahzun olduğunu görünce seferber oluyor adeta. Herkes kendi taziyesini bırakıp Hazreti Hamza’nın taziyesine koşuyor.” ifadelerini kullandı.

Bugün de Gazze’de ve daha birçok mazlum coğrafyada modern Uhudların yaşandığını kaydeden Taş, “Hamzalar yine şehid ediliyor mazlumane. Cesetleri parçalanıyor yine sahipsiz ve kimsesiz mazlumların. Ama ne acıdır ki bugün Gazzeli mazlumların da ağlayanı yok vicdan sahibi yüreklerin dışında. Onların taziyesinde de kimseler yok. Hatta cenaze namazları kılınamıyor belki de. Bugün Gazze’de yaşanan vahşet, 1099 yılında Kudüs Haçlılar tarafından işgal edilince de yaşandı. Yetmiş bin şehit verilmişti. Kudüs sokaklarında akan kan Müslümanların kanıydı. O gün de Kudüs’lü anneler feryat ediyor, ‘Neredesin ey Selahaddin’ diyor, Selahaddinlerini arıyorlardı.” şeklinde konuştu.

“‘Çağrısına Koşanlar’ projesi, İslami davanın öncü şahsiyetlerini genç nesillere aktarma çabasıdır”

“Çağrısına Koşanlar” projesinin bu derdin bir sorumluluk projesi olduğunu vurgulayan Taş, şunları söyledi: “Aramızda yeni Selahaddinler çıksın diye yola çıkılan hayırlı bir projedir. ‘Çağrısına Koşanlar’ projesi İslami davanın öncü şahsiyetlerini genç nesillerimize aktarma çabasıdır. İnşallah bizler İdeal Eğitim Vakfı olarak bu alanda hızlıca kitap serimizi oluşturmayı hedeflemekteyiz. Birçok kıymetli yazarımız bu çalışmada rol alacak inşallah ve her yıl bu kitaplardan bu öncü şahsiyetlerden birini çocuklarımıza gençlerimize tanıtacağız. Bu kitaplardan çeşitli etkinlikler ve ödüllü yarışmalar yapılacaktır.”

Taş, “‘Adın Selahaddin’ kitabı ile Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi’yi tanıtma amacıyla bu yıl bu hayırlı çalışmanın ilk adımını atmış bulunmaktayız. Diyarbakır’dan başladık; bin kardeşimiz bu kitabı okudu ve yarıştı. Şimdi de final yarışması yapılacaktır. Diyarbakır’dan sonra inşallah diğer ilerimizde de bu hayırlı çalışmaya start vereceğiz. Böylesine hayırlı bir çalışmanın ilk kitabını yazmış olmanın sevinci ve şükrü içerisindeyim.” diye belirtti.

Taş’ın konuşmasının ardından final yarışması ve ödül töreni yapıldı.

Program, “Babalar da Ağlar: Gazze” isimli tiyatro gösterimi ile sona erdi.