Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BES: Ekonomik krizin faturası halka kesildi

BES Diyarbakır Şubesi, iktidarın “kamu tasarruf ve verimlilik” paketiyle bir kez daha ekonomik krizin faturasını emekçiler ve halka kestiğini belirtti.

BES Diyarbakır Şubesi, iktidarın

BES: Ekonomik krizin faturası halka kesildi! BES Diyarbakır Şubesi, iktidarın “kamu tasarruf ve verimlilik” paketiyle bir kez daha ekonomik krizin faturasını emekçiler ve halka kestiğini belirtti.

 

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanlığı önünde taleplerine dair basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, “Tasarruf tedbirleri adı altında, emekçileri ve yoksulları açlığa mahkum ediyorlar”, “Sizlerin yiyip içtiği sofraları bizler kaldırmayacağız” yazılı pankartlar taşındı. Çok sayıda emekçinin katıldığı açıklamada, “İnsanca yaşamak istiyoruz”, “Güvenceli çalışmak istiyoruz”, “Bijî berxwedana kedkaran” sloganları atıldı.

‘Krizin bedeli emekçilere ve halka kesildi’

Açıklama metnini okuyan BES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Güneş Özel, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Kamu tasarruf ve verimlilik paketi” ne dikkat çekerek, paketin seçimden sonra açıklamasının krizin bedelinin emekçilere ve yoksul halka kesildiği anlamını taşıdığını belirtti.

‘Zengin ettiklerinizden tasarruf yapın’

Özel, “İktidarı uyarıyoruz. Kamu hizmetinden tasarruf edilmez. Eğitimden, sağlıktan, sosyal güvenlikten tasarruf edilmez. Halkın kamusal hizmet alma hakkı engellenemez. Uyguladığınız ekonomi politikalarıyla kamu özel iş birliği projeleri adı altında yaptırdığınız döviz garantili yol, köprü; hasta garantili hastane, yolcu garantili hava limanı gibi işler sonucunda zengin ettiklerinizden; kur korumalı mevduat ile köşeyi dönenlerden tasarruf yapın; biz emekçilerden, emeklilerden ve yoksul halktan değil” dedi.

Talepler

Özel, faturanın emekçi ve yoksul halka kesilmemesi gerektiğini belirterek, emekçilerin taleplerini şu şekilde sıraladı:

“Yoksulluk sınırının üzerinde insan onuruna yaraşacak bir ücret istiyoruz. Seyyanen verilen zam dahil bütün ek ödemelerin temel ücrete yansıtılmasını istiyoruz. Hane halkının kullandığı tüketim ve hizmetlerden dolaylı vergilerin sıfıra indirilmesi, mülakatın kaldırılması kamuda liyakatin tesis edilmesi, grevli Toplu İş Sözleşmesini içeren gerçek bir sendika yasası için hep birlikte mücadele edelim.”